Deze auto rijdt zelfstandig. Wat moeten we ons daar nou precies bij voorstellen?

Audi beweert met de A8 de eerste auto te hebben gemaakt die écht zelfrijdend is. In elk geval zelfrijdender dan wat tot nu toe op de markt te krijgen is. Voorwaarde: een verkeersopstopping.

Audi brengt binnenkort als eerste een auto op de markt die zelfstandig rijdt. Het Duitse merk zegt met zijn nieuwe vlaggeschip, de A8, voorop te lopen in de ontwikkeling van autonoom rijdende auto's.

Onze collega van De Volkskrant had daar zo zijn twijfels bij. Want die A8 mag alleen zelfstandig rijden op de snelweg. En dan ook nog alleen in de file. Tot maximaal 60 kilometer per uur. Is dat nu alle opwinding waard?

Reuzensprong

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Debart

  Stap ik nooit van mijn leven in.

 • Dylan Boeynaems

  Stefan smidt, je bedoelt dat ze dat daar kunnen, want de snelheidslimiet toegestaan voor zelfrijdende wagens is nog veel te laag. Een wagen zelfstandig op de highway laten rijden is nog altijd illegaal daar.

 • carlos caballero

  Over 20 jaar hebben koerierdiensten, taxi's en buschauffeurs geen werk meer.

 • Robert Van Garderen

  Bah, nachtmerrie. Was op de beurs bij wat bekende merken en toen ik vroeg of ik die veiligheden ook kon uitzetten keken ze me vreemd aan. Maar meneer wat nu als u zit te bellen of een sms krijgt en de auto in de gaten houd wat er gebeurt? Euh meneer de verkoper je mag niet aan je gsm zitten als je rijdt. Ja weet ik meneer maar das maar een kleinigheid. Kijk dat is dus mis. Niet met mensen die daadwerkelijk opletten als ze rijden.

 • Piet van Helsing

  Wat we ons daarbij moeten voorstellen is dat het in de toekomst op zaterdagochtend wel eens heel druk zou kunnen worden. Dan zend ik mijn 1e zelfrijzende auto naar de supermarkt waar ze mijn bestelling inladen, de tweede naar de bouwmarkt, en de derde naar het tuincentrum. Een auto is en blijft een personenwagen. Dat deze leeg kan rondrijden is intrinsiek fout.