Deze Audi is gehalveerd na bizarre botsing in Oostenrijk

H/T
Een Audi R8 is afgelopen weekend in tweeën gereden door een VW-bus. Het ongeluk gebeurde op een natte weg in Oostenrijk. 

Volgens Suedtirol News liep de chauffeur van de Audi op wonderbaarlijke wijze nagenoeg ongedeerd weg van het ongeval. Voor de zekerheid zijn hij en de bestuurder van de VW-bus naar het ziekenhuis vervoerd, maar behandeling bleek niet noodzakelijk. 

De gehalveerde Audi is van de tweede generatie Audi R8 en voorzien van een V10-motor. De achterzijde lag enkele tientallen meters verderop onder de vangrail. De bestuurder mag zichzelf buitengewoon gelukkig prijzen over de afloop, omdat hij eerst de controle over zijn auto heeft verloren voordat hij de VW raakte. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jo vandenberghe

  Niet alleen de motoren worden aangepakt dus?

 • David Wolput

  Fraudi R4 dus. Eindelijk een model waarvan de emissiecijfers gaan kloppen.

 • Mario Rotsaert

  R8 is gemaakt om in twee te breken bij hevige crash , Dit om de bestuurder te beschermen van brandgevaar . Motor en benzinetank worden gescheiden van versterkte bestuurderskooi . gewoon top gedaan en je ziet dat het veilig is ,

 • Ivo Torfs

  De stuur cel is in takt, zo hoort bij dat type wagens.

 • Ken Engrie

  Perfect normaal. Zulke auto's zijn gemaakt om op de juiste plaatsen te breken bij een ongeval. Minder massa = minder potentiële energie = sneller snelheid verliezen => veiliger.