Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Dé ultieme tips tegen de vrieskoude: "Vaseline op de rubbers van je deuren smeren? Doe dat alsje­blieft nooit”

Heb jij ook veel minder met je auto gereden dan anders dit jaar? Je bent niet de enige: door twee lockdowns stonden veel wagens langer stil. Niet ideaal nu de temperaturen richting het vriespunt zakken. Maar hoe kan je je auto nu het best wapenen tegen stilstand en koude? Er circuleren veel trucjes over, onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. “Smeer alsjeblieft nooit vaseline op de rubbers van je deuren.”

11 reacties

 • Jan Janssens

  2 dagen geleden
  "Als water bevriest, zet het uit" Natuurlijk nonsens. Als water bevriest, daalt de massadichtheid, en als het ontdooit, stijgt de massadichtheid (en zet water dus uit) Dit is trouwens een opmerkelijke eigenschap die water heeft in tegenstelling tot andere stoffen
 • Johan Apatride

  4 weken geleden
  Ik gebruik vet dat normaalgezien voor ritsen en wandellaarzen gebruikt wordt. Werkt perfect
 • Guido Marien

  1 maand geleden
  ik gebruik siliconenspray en dat werkt ook perfect, is niet vettig, wel oppassen bij het aanbrengen dat je niet heel de auto volspuit :-) best met een doekje begeleiden.
 • Johan Billiet

  1 maand geleden
  Ach wat talkpoeder...in de autohandel kan je een silicone-stick kopen om rubber een "wrijfje" te geven (alternatief silicone in spuitbus op doek spuiten), werkt beter en langer dan ronddwarrelend talkpoeder..
 • Eric Roeloffzen

  1 maand geleden
  Daihatsu 20 jaar en Golf Plus 16 jaar hebben nooit problemen, rijden gelijk een raket. Beetje gechareld met de Lez verdienste voor onze regeringen.
 1. Lydia Peeters over invoering slimme kilometerheffing in Vlaanderen: “In 2025 kijken of randvoorwaarden vervuld zijn”

  Lydia Peeters over invoering slimme kilometer­hef­fing in Vlaanderen: “In 2025 kijken of randvoor­waar­den vervuld zijn”

  De invoering van een slimme kilometerheffing in Vlaanderen staat niet in het Vlaamse regeerakkoord en zal "deze legislatuur niet uitgerold worden". Maar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil wel dat er een "tijdspad" komt en dat er in 2025 gekeken wordt of de randvoorwaarden voor de invoering vervuld zijn. Dat heeft de Open Vld-minister in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Jos D'Haese (PVDA) en Lode Ceysens (CD&V).
 2. Plug-in hybrides stoten meer CO2 uit dan beloofd: “Onderzoek zwaar naar hun hand gezet”
  PREMIUM

  Plug-in hybrides stoten meer CO2 uit dan beloofd: “Onderzoek zwaar naar hun hand gezet”

  Ook de meest recente plug-in hybride voertuigen (PHV’s) vervuilen meer dan de autoconstructeurs beweren. Dat klaagt de Europese koepelorganisatie van ngo’s Transport and Environment (T&E) aan. Toch mogen we volgens experts niet spreken van een nieuw schandaal zoals dieselgate. Overigens zou T&E hun praktijktestsen “zwaar naar hun hand hebben gezet”. Vormen PHV’s dan nog een verantwoorde overgang naar volledig elektrisch rijden? En hoe kan je met eender welke wagen zuiniger rijden?
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"