Ga naar de mobiele website
^ Top

De parkeernachtmerrie bij Tesla: hoe 6.000 werknemers elke dag vechten om 4.500 plaatsen

Nee, de werknemers van Tesla kunnen geen beroep doen op een parkeerwachter die hun wagen stalt. Wie in het midden staat, kan er gewoon niet meer uit.
Instagram Nee, de werknemers van Tesla kunnen geen beroep doen op een parkeerwachter die hun wagen stalt. Wie in het midden staat, kan er gewoon niet meer uit.
Tesla zit met een vervelend probleem op zijn bedrijfsterreinen in het Amerikaanse Fremont en Palo Alto. De maker van elektrische wagens stelt zo'n 6.000 mensen te werk, maar de parking telt slechts 4.500 plaatsen. En daardoor speelt zich elke dag een ware veldslag af voor een van de begeerde plekken.

Tesla kwam deze week nog heel positief in het nieuws, toen het bedrijf General Motors (GM) passeerde en het nummer één werd onder de Amerikaanse autoproducenten. De totale waarde van alle aandelen van Tesla bedraagt nu 51 miljard dollar en geen enkele andere wagenbouwer in de VS doet beter.

Maar zo goed als het gaat op de beurs, met zo'n probleem zit CEO Elon Musk op eigen erf. Aan zijn bedrijven doet zich een groot parkeerprobleem voor en dat swingt zo de pan uit dat misnoegde werknemers een Instagrampagina begonnen zijn waarop ze de toestand aanklagen met sprekende foto's. Iedereen probeert er volgens de beelden zijn wagen elke dag kwijt te raken in alle mogelijke hoeken en gaten, en sommigen gaan daar heel creatief bij te werk.

Elon Musk zou persoonlijk bezig zijn met het probleem, zo meldt de Wall Street Journal.

Iedereen probeert extra plaatsen te creëren.
Instagram Iedereen probeert extra plaatsen te creëren.
Deze werknemer zal vermoedelijk in het bedrijf moeten blijven slapen.
Instagram Deze werknemer zal vermoedelijk in het bedrijf moeten blijven slapen.
Nood breekt wet, moet deze automobilist gedacht hebben.
Instagram Nood breekt wet, moet deze automobilist gedacht hebben.
Paaltjes die niet vastzitten, lopen het risico te worden verzet.
Instagram Paaltjes die niet vastzitten, lopen het risico te worden verzet.
Ook de beplanting moet eraan geloven.
Instagram Ook de beplanting moet eraan geloven.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Yannik Klich

    Er is waarschijnlijk een 'Tesla Only' parking net een de ingang met een overvloed aan plaats. De parking op de foto's is voor al de rest.

  • Erik Vanendert

    Een parkeertoren zou er nu toch wel vanaf moeten kunnen zeker..

  • Kris Steyaert

    vergeten dat die mensen in ploegenstelsels werken he... 4500 plaatsen is dan in theorie voldoende, maar tijdens de ploegwisseling kan het inderdaad hectisch worden... Worden we ook gewaar bij Volvo Car Gent hoor waar er 5500 mensen werken

Meld een bug