De nieuwe pausmobiel is een… Dacia Duster

Alle bedrijfswagens elektrisch? Paus Fransiscus denkt er duidelijk het zijne van.
Dacia Alle bedrijfswagens elektrisch? Paus Fransiscus denkt er duidelijk het zijne van.
Ook paus Fransiscus heeft af en toe recht op een nieuwe bedrijfswagen, al had Paul Magnette de kerkleider wellicht liever volledig elektrisch door Vaticaanstad zien rijden.

In het Vaticaan blijkt Sinterklaas dit jaar wat vroeger te komen. Gisteren heeft paus Fransiscus namelijk al een gloednieuwe pausmobiel in ontvangst mogen nemen, waarmee Zijne Heiligheid zich de komende jaren in alle veiligheid en comfort door het minuscule Vaticaanstad mag verplaatsen. Het gaat om een omgebouwde Dacia Duster 4x4, uitgerust met een groot open dak, een verwijderbare bovenbouw van glas, een 30 mm lagere bodemvrijheid voor een makkelijkere toegang tot het interieur en interne en externe steunelementen.

Dacia

Leuke promostunt voor Dacia natuurlijk, al blijven we het vooral vreemd vinden dat de kerkleider voor een traditioneel aangedreven auto met verbrandingsmotor kiest. Zeker voor een voertuig dat gedoemd is om aan een slakkengangetje onder de kerktoren te rijden…

Dacia1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • florent De Vos

    Hopelijk verbiedt de paus dat we elektrisch moeten rijden,wel met diesel en benzine hij is toch de persoon met macht