De hufter in het verkeer is meestal een narcist.
Volledig scherm
De hufter in het verkeer is meestal een narcist. © Getty Images

De meeste verkeershufters hebben last van deze persoonlijkheidsstoornis

Knipperen met de lichten, rechts inhalen en bumperkleven: het zijn acties die  bijna uitsluitend worden vertoond door personen met een narcistische rijstijl. De Duitse psycholoog Ralf Buchstaller legt uit wat de kenmerken zijn van deze wegpiraten.

7 reacties

 • Yves Van Rossem

  1 maand geleden
  Dus iemand die tegen 90km/h op de middenband van de snelweg tuft is een goede chauffeur? krijgt die dan bloemen voor zijn "elegante rijstijl" ? Iemand die opkomt voor zijn rechten wordt heden dus een narcist genoemd
 • Ivan De Bakker

  1 maand geleden
  Niks narcisme, gewoon frustratie bij het zien van zoveel onkunde van andere chauffeurs... Ik ben een heel rustige mens, maar als ik zie welke stoten sommige chauffeurs uithalen dan snap ik echt niet wat die achter een stuur doen. Snelweg oprijden aan 70 per uur, geen richtingaanwijzers gebruiken, vertragen zonder enige reden, versnellen als je ze wil inhalen, en vooral gewoon geen besef hebben van wat er rond hen gebeurd. En dus ook totaal gebrek aan assertiviteit.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Wat dan met fietsers die geen enkele regel respecteren?
 • Kurt Vanhaverbeke

  2 maanden geleden
  T'is daarom dat ministers een chauffeur hebben...
 • Kris Morgels

  2 maanden geleden
  Ik kan deze vaststelling goed geloven, maar ik zou ze niet allemaal narcisten noemen. Ik haal regelmatig rechts in, omdat de andere auto weigert de linkerrijstrook te verlaten. Ik ben ook recent gestopt met het gebruiken van richtingaanwijzers, want dat is blijkbaar ook niet meer nodig. Dit maakt me geen narcist, maar ik ga geen moeite doen deftig te rijden als de anderen dat niet doen, punt.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven