Aptera.
Volledig scherm
Aptera. © Aptera

De eerste zonneauto die op grote schaal geproduceerd moet worden, rolt normaal gezien dit jaar van de band

De ‘Aptera’, een opvallend futuristisch uitziende elektrische zonne-auto, is dichter dan ooit bij echte realiteit, dankzij interesse van investeerders en potentiële klanten. De opvallende Amerikaanse tweezitter moet eind 2021 of begin 2022 in de VS worden geleverd, de eerste lading auto’s was onlangs binnen 24 uur uitverkocht. Het mede door zonnecellen gegenereerde rijbereik van deze wagen klinkt dan ook indrukwekkend.

18 reacties

 • Hans Mannaerts

  1 maand geleden
  He huidige Aptera is niet het Aptera dat in 2005 begonnen was. Dat originele bedrijf is verkocht en de nieuwe eigenaars hadden de focus verlegt waarna het bedrijf in de problemen kwam. De originele oprichter van dat oorspronkelijke Aptera is enkele jaren terug opnieuw begonnen en heeft de naam kunnen overnomen. Er rijden reeds prototypes rond van dit voertuig en serieproductie zou dit jaar moeten beginnen. Lijkt mij een ideale stadswagen.
 • valere vermeulen

  1 maand geleden
  aan de spatborden te zien geraakt die wagen hier nooit over een verkeersdrempel.
 • rik lameyze

  2 maanden geleden
  De wind weerstand is 0,16. Zo wat de helft van een gewone wagen. Er kan 700 liter in de kofferbak. Maar een trekhaak gaat er niet op.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Over smaak valt niet te discussiëren, wat hier van belang is, is de technologie die erachter zit, kan ingebouwd worden in om het even welk EV.
 • Louis Smeekens

  2 maanden geleden
  Waarom kan je 3 wielen niet goedkeuren en 2 wielen wel? Geraakt tijd dat de ooglappen afvallen. Ziet er tof karretje uit. Zal nog goedkoper worden ook.
 1. Racepiloot Nelis (22) uit Sint-Huibrechts-Lille wereldkampioen met Leuvens zonnewagenteam: “Mooie beloning voor vijftien maanden intensief werk”

  Racepiloot Nelis (22) uit Sint-Huibrechts-Lil­le wereldkam­pi­oen met Leuvens zonnewagen­team: “Mooie beloning voor vijftien maanden intensief werk”

  De 22-jarige Nelis Geurts uit Sint-Huibrechts-Lille heeft donderdag met het Leuvense zonnewagenteam de World Solar Challenge in Australië gewonnen. Dit wereldkampioenschap voor zonnewagens is een prestigieuze competitie voor ingenieursstudenten en voor het eerst in acht deelnames konden de studenten van de KU Leuven ons land de wereldtitel bezorgen. “Dit is fantastisch voor de reputatie van onze universiteit”, vertelt Nelis, die testpiloot en racepiloot bij het team is.
 2. Duitse twintiger in opgevoerde BMW rijdt voorganger dood met 232 km/u: 3,5 jaar cel
  BEIEREN
  3

  Duitse twintiger in opgevoerde BMW rijdt voorganger dood met 232 km/u: 3,5 jaar cel

  Een 24-jarige snelheidsduivel uit het zuiden van Duitsland is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor wat Duitse media een ‘horrorcrash’ noemen. De man knalde eind 2019 op de snelweg A9 bij Ingolstadt met extreem hoge snelheid op de wagen die voor hem reed. De 22-jarige bestuurder van de Audi A4 raakte levensgevaarlijk gewond en bezweek even later aan zijn verwondingen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen