De auto van de toekomst zingt

EPA
Op de Tokyo Car Show heeft automerk Nissan een van z'n nieuwe technische hoogstandjes onthuld: de Nissan IMx Concept, een elektrische auto die volledig automatisch rijdt en bovendien ook nog zingt. 

Nissan zet al een tijdje in op veiligere auto's. Ze brachten eerder al modellen uit die volledig automatisch rijden, waardoor er geen nood is aan menselijke bestuurders. Net dat maakt het verkeer veiliger, want menselijke bestuurders zijn de grootste oorzaak van verkeersongevallen. 

Door de auto's nu ook nog te laten zingen, zorgt Nissan voor nog meer verkeersveiligheid. Nissan wil in de toekomst namelijk al zijn auto's voorzien van het zogenaamde 'canto', wat Italiaans is voor 'ik zing'.  Hierdoor zullen de auto's een soort fluittoon produceren van zodra ze een voetganger naderen. 

Niet de enige

Nissan is niet de enige autofabrikant die zijn auto's van een zangtalent wil voorzien. Ook bij Chevrolet, Toyota en Prius is deze nieuwe technologie in volle ontwikkeling. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudi berghmans

  voor mij toch geen nissan meer !!!!!

 • Jean Van Rompaey

  Duitse merken maken reclame met een (elektrisch) mogelijk rijbereik tot max. 500 km. De nieuwe Tesla belooft 800 tot 1000 km ... ! De "Duitsers" hebben te lang geslapen.

 • Lodewijk CAENEN

  Auto van de toekomst rijdt op zever, want daar hebben we genoeg overschot van en we produceren dat elke dag.

 • heiko werner

  Met dat fluiten moet je nu well opletten, wegens intimidatie, in Roterdam heb dan op nen dag een heel roman aan boetes bij een.

 • Nils De Vriendt

  In de toekomst rijden auto's op waterstof, geproduceerd wanneer er pakken zon is en veel wind, omdat je dit kan OPSLAAN zonder batterijen nodig te hebben!