Daimler moet nog eens 170.000 Mercedessen terugroepen

Marijan Murat/dpa
De Duitse autobouwer Daimler moet 170.000 diesels terug naar de garage roepen, wegens illegale emissietechnieken. Dat heeft een woordvoerder bevestigd.

Het gaat om oudere Mercedes-modellen van de A-, B-, C-, E- en S-klasse, met euro 5-norm. In Duitsland alleen al gaat het om 60.000 wagens. 

Het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt, het agentschap voor Wegverkeer, heeft een vorig jaar uitgevaardigde terugroepbeslissing voor de Mercedes GLK uitgebreid naar andere modellen. Het gaat om auto's die sinds 2014 niet meer worden geproduceerd.

Daimler zegt met de autoriteiten samen te werken, maar zegt bezwaar te zullen indienen. Volgens het Duitse agentschap is de gebruikte techniek niet toegestaan, maar Daimler betwist dat. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steven Dufour

    @Luc Moortgat. Klopt niet. Allemaal problemen die door de autoconstructeurs zélf zijn gecreëerd. Ze wisten al veel langer dan vandaag dat de CO² / Nox restricties strenger gingen worden, maar hebben ervoor gekozen om het publiek liever te bedotten door zich te richten op fraude en sjoemelsoftware. In plaats daarvan hadden ze evengoed de nodige miljoenen - miljarden 10 jaar geleden al kunnen steken in innovatie en research.. Nu zitten ze op inderdaad op hete kolen. Geen medelijden mee.

  • Luc Moortgat

    Allemaal problemen door Europa gecreëerd. Te snel een overgang te willen maken met de euronormen en daarbij horende verbruiksbeperkingen. De constructeurs zijn er nog niet klaar mee. Hete hangijzers boven het hoofd met de 93 gr norm