China wil kwart van nieuwe wagens elektrisch tegen 2025

(Archieffoto)
Photonews (Archieffoto)
Tegen 2025 moet een kwart van de wagens die in China worden verkocht, elektrisch zijn aangedreven. Dat blijkt uit een nota van het Chinese ministerie van Industrie. 

Daarmee verhoogt Peking de doelstellingen voor elektrisch aangedreven wagens. In 2017 luidde de ambitie nog dat tegen 2025 een vijfde van de nieuw verkochte wagens elektrisch dient aangedreven te zijn.

De voorbije jaren is de vraag naar elektrische wagens fors gestegen in China. Vandaag zijn vijf procent van de nieuw verkochte wagens er elektrisch. De laatste maanden kwakkelt de verkoop echter, nadat de subsidies zijn verminderd.

De nieuwe doelstelling toont aan dat voor Peking een vergroening van het wagenpark een prioriteit blijft. China wil zo de vervuiling tegengaan, en minder afhankelijk zijn van olie uit het buitenland.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  "een kwart van X" is relatief. .. Er komen tegen dan misschien nog 75% andere niet elektrische auto's bij en dat het geen solaas zal brengen ...

 • Paul De Haes

  Zeer terecht en wij kunnen dat ook als het gelijdelijk gebeurt. Zo zal iedereen er zich wel in vinden, en zal de aanpassing dragelijk zijn

 • David Bobbaers

  Een gascentrale is milieuvriendelijker dan windmolens als je de volledige levenscyclus bekijkt. Dus u elektrische auto opladen met groene elektriciteit van windmolens ??? Productie, vervoer, plaatsen en onderhouden van windmolens niet onderschatten wat er bij komt kijken.

 • Peter Hegge

  China is volop bezig met alles. Toen ze jaren geleden het 1 kind per gezin invoerden stond de wereld ook in brand. Ze zijn gewoon niet te stoppen. We betalen nu de tol van het bejubelde gedrag van globalisering welke onze beleidsverantwoordelijken toejuichen.

 • Luc Van Hoef

  Daar zal dit wel lukken ! Europa gaat eerst nog een paar jaar vergaderen om tot een besluit te komen...