Volledig scherm
© Gooding & Company

Bugatti koning Leopold III gaat onder de hamer

AutoHet Amerikaanse veilinghuis Gooding & Company organiseert op 1 april een opmerkelijke veiling in Londen. Er worden 16 klassieke wagens aangeboden en een van de pronkstukken is een Bugatti Type 59 Sports uit 1934. Die behoorde ooit toe aan niemand minder dan koning Leopold III van België. Geïnteresseerden moeten wel over een stevige geldbuidel beschikken.

5 reacties

 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Na Leopold 3 is de wagen nog 4X van eigenaar verandert. Verkopen en de opbrengst in de staatskas storten zou dus pure diefstal zijn ten nadele van de huidige eigenaar.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Inderdaad, verkopen voor de hoogste mogelijke prijs, en het geld terug aan de burgers geven. Die familie heeft alles gekocht wat ze hebben met het geld van de burger. Dus ? Terug geven . Zo snel mogelijk.
 • Toon Van Kerckhove

  1 jaar geleden
  Beste Johan, hoe komt het toch dat ik op precies hetzelfde idee kom? En wij zijn zeer waarschijnlijk niet alleen met dat idee. Maar wij zijn "De zwijgende, betalende massa". Wij zijn de "Quantité négligable", knoop het goed in je oren.
 • Johan Hendrickx

  1 jaar geleden
  Verkopen en in de staatskas storten, is toch gekocht met geld van de burger, of is dat verjaart?
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Moest ik verzamelaar zijn van klassieke wagens en veel poen hebben, ik zou niet twijfelen. Zal alleen maar duurder worden ook
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen