Brusselse elektrische Audi zal 82.400 euro kosten

De Audi e-tron krijgt 'virtuele buitenspiegels'.
RV De Audi e-tron krijgt 'virtuele buitenspiegels'.
De elektrische Audi e-tron die in Brussel van de band loopt, zal in België in de loop van november gecommercialiseerd worden en 82.400 euro (inclusief btw) kosten. Dat is vernomen bij Audi-invoerder D'Ieteren. Audi heeft de e-tron vanochtend officieel voorgesteld in San Francisco. 

De elektrische SUV heeft een autonomie van 400 kilometer (volgens de strengere WLTP-test) en kan van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren in 5,7 seconden. De wagen beschikt over twee elektrische motoren die goed zijn voor een vermogen van 300 kw (408 pk) en heeft vierwielaandrijving. 

Elektrisch offensief

Met de e-tron heeft Audi het startschot gegeven voor zijn elektrische offensief. Tegen 2025 wil de Duitse Volkswagen-dochter twaalf elektrische modellen aanbieden in de belangrijkste marken in de wereld. Audi verwacht dat tegen dan geëlektrificeerde modellen goed zullen zijn voor ongeveer een derde van zijn verkoop.

De Brusselse Audi-fabriek is begin deze maand gestart met de serieproductie van de e-tron. De site heeft sinds de zomer van 2016 de carrosseriebouw, lakafdeling en montage grootschalig omgebouwd en haar eigen batterijproductie opgebouwd. 

Audi A1

Voorheen werd in de fabriek in Vorst de compacte Audi A1 gebouwd. Daarvan rolde de laatste auto begin vorige maand van de band. Audi Brussels bouwde sinds 2010 ruim 909.000 stuks van de A1, die plaatsmaakt voor de eerste volledig elektrische Audi. 

In de bijna 70-jarige geschiedenis van de productiesite in Vorst was de Audi A1 het eerste model dat exclusief in de Europese hoofdstad werd gebouwd. De nieuwe, tweede generatie van de Audi A1 zal gebouwd worden in de Audi-fabriek in het Spaanse Martorell. 
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Corstjens

  Als je er €500 per maand voor over hebt dan ben je 13,6 jaar aan het afbetalen!( Zonder verzekering,rijtax en onderhoud)

 • PETER SEGHERS

  Voer voor de "rijke" charlatans!

 • Jan Verstrepen

  Duur speelgoed voor rijke mensen en met die 400km raak je niet ver, je moet als je je verplaatst extra hotels boeken om je dure auto op te laden en dan nog hopen dat het niet klimt, niet te warm of te koud is of teveel tegenwind anders mag je nog extra hotels boeken als je naar de Ardennen wilt rijden met dat ding.

 • Els Pauwels

  voor dat geld koop je in de limburg een mooi stuk bouwgrond. Dat stijgt met de jaren ipv zakken bij de audi

 • Kristof Devlieger

  Man zo zagen over die prijs... alsof het een verplichting is om die te kopen?! Mogen er dan geen exclusieve(re) wagens meer gebouwd worden? Zagen jullie ook zo als bv Porsche een nieuw model uitbrengt? Of de buurman een groter huis dan het uwe bouwt?