Onder meer de BMW i3 wordt in Groot-Brittannië ingezet als elektrische patrouillewagen.
Volledig scherm
Onder meer de BMW i3 wordt in Groot-Brittannië ingezet als elektrische patrouillewagen. © BBC

Britse politie niet blij met elektrische auto

Boeven die ontsnappen en traag opladende accu's zorgen ervoor dat Britse politiekorpsen een enorme hekel hebben gekregen aan hun elektrische politieauto's. Voor het echte politiewerk blijken ze ongeschikt.

32 reacties

 • Kristof Lambrecht

  1 jaar geleden
  Beste Hendrik, Ik weet dat je elektrische wagens haat met een passie want je bent onder elk artikel terug te vinden om je mening te delen, maar waar blijf je het halen man. Via de website van ELIA kan je bv gemakkelijk zien dat 60% van onze elektriciteit uit kern, zon en wind komt. Als je een groen contract neemt is het 100% hernieuwbaar en via de groencheck op de VREG website kan je zien waar jouw elektriciteit dan vandaan komt. EW's laden ook voornamelijk 's nachts als er overschot is.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Het duurt 30.000 km. voor een EV milieuvriendelijker is dan een brandstofwagen(bron: ADAC). EV verbruiken juist 66% minder energie, want ze zijn 3 keer energie-efficiënter. Die 27 jaar is volkomen uit de lucht gegrepen.
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Deze auto heeft niks te maken met het milieu, maar puur financieel (winst voor de overheden en grote mannen). Deze auto is zelf veel vervuilender dan diesel of benzine. Ik hoop dat er veel ongevallen mee gebeuren en dat ze in brand vliegen, zodat men deze zever snel kan verbieden!
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Zolang we elektriciteit moeten aanmaken met fossiele brandstoffen, rijdt de EW 100% op fossiele brandstoffen want het is een bijkomende verbruiker. De EW zou zelfs meer moeten worden belast dan andere wagens, want hij vervuilt meer. CNG, LPG, hybride stukken goedkoper. Het duurt 27 jaar tegen dat een Tesla milieuvriendelijker is dan een wagen op cng of lpg, 1 grote grap... De politiek moet de EW veel meer belasten, dan zullen we zien wie er echt groen is....
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Diesel blijft het beste enhet schoonste als je xtl tankt. Maar natuurlijk amper of niet verkrijgbaar aan de pomp.
 1. Aandeelhouders keuren megafusie van Peugeot-Citroën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autoconstructeur ter wereld

  Aandeelhou­ders keuren megafusie van Peugeot-Ci­troën met Fiat Chrysler goed: ‘Stellantis’ wordt vierde grootste autocon­struc­teur ter wereld

  De aandeelhouders van de Franse autobouwer PSA (Peugeot, Citroën en Opel) hebben maandag nagenoeg unaniem de megafusie met het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) goedgekeurd. Later op de dag deden de aandeelhouders van FCA hetzelfde. Het fusiebedrijf, Stellantis, wordt de op drie na grootste autoconstructeur wereldwijd.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre