360 graden wiel.
Volledig scherm
360 graden wiel. © Protean Electric

Brits bedrijf vindt wiel uit met draaihoek van 360 graden

Het Britse bedrijf Protean Electric heeft een wielmodule uitgevonden die 360 graden kan draaien. Een van de belangrijkste voordelen van het systeem is dat voertuigen ermee kunnen parkeren zonder achterwaarts in te rijden.

  1. Chinese wagens veroveren steeds meer ons autolandschap, maar hoe veilig zijn ze? “Sommige merken geven zelfs 5 jaar garantie”
    PREMIUM

    Chinese wagens veroveren steeds meer ons autoland­schap, maar hoe veilig zijn ze? “Sommige merken geven zelfs 5 jaar garantie”

    Ooit probeerden ze het met ‘brol’, nu komen de Chinezen naar hier met valabele modellen. Langs de voordeur, maar ook langs de achterdeur: misschien rij je zelfs al met een Chinese auto en besef je het niet. Maar zijn die Chinese auto’s wel te vertrouwen? En wat betaal je ervoor? Onze auto-expert legt uit wat je niet mag vergeten als je straks de stap naar Chinese wielen zet. “Ik betaalde al snel 7.000 euro meer als ik die uitrusting op een vergelijkbaar model van een Europees merk wilde”, aldus Jef Veris, een trotse bezitter van een Chinese wagen.