BMW wil elektrische modellen twee jaar eerder dan voorzien op de markt brengen

REUTERS
De Duitse autobouwer BMW wil zijn elektrische wagens sneller op de markt brengen dan tot dusver gepland was. Al in 2023, of twee jaar vroeger dan eerder voorzien, wil het bedrijf 25 geëlektrificeerde modellen aanbieden. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung vandaag.

Topman Harald Krüger heeft ook tot doel gesteld om de verkoop van geëlektrificeerde modellen jaarlijks met minstens 30 procent te doen toenemen. Een officiële reactie van het bedrijf is er niet.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Jan Verstrepen, van waar de stroom vandaag komt, zeker? 10% EV betekenen een meerverbruik aan elektriciteit van 1,4 % (bron: VUB). Aangezien wij de laatste jaren telkens 2% per jaar minder verbruikten, zie ik uw probleem niet.

 • Jan Verstrepen

  Wat kun je met zo een onding aanvangen en waar gaan ze de stroom vandaan halen?

 • Benny Raes

  Dat is de truc om de gemiddelde vervuiling van hun wagenpark naar beneden te halen zoals Europa vraagt. Zo kunnen hun grote modellen toch nog verkocht worden met een zeer vervuilende motor.

 • Matt Casters

  De Tesla model 3 is een directe concurrent van de BMW 3-serie. In feite heb je voor dezelfde aankoopprijs een betere, snellere auto die minder kost per km.

 • piet devlieger

  Ik heb de i3 getest en dat was een teleurstelling. Actieradius een pàk minder dan aangegeven - gewoon niet bruikbaar vooral met airco en dergelijke - en een belachelijke wegligging doordat hij op smalle bandjes staat. Hopelijk doen ze het beter in de toekomst.