BMW iX3
Volledig scherm
BMW iX3 © BMW

BMW's eerste elektrische SUV kost 69.950 euro en krijgt geen vierwielaandrijving

BMW heeft zijn eerste elektrische SUV onthuld. De prijzen van deze iX3 beginnen in ons land bij 69.950 euro. Dat is allerminst goedkoop, terwijl hij in tegenstelling tot zijn concurrenten Audi e-Tron en Mercedes EQC niet eens vierwielaandrijving heeft. De iX3 brengt je maximaal 459 kilometer ver.

23 reacties

 • Geert Tamsyn

  11 maanden geleden
  Model Y werd vorige week nog 3000 dollar goedkoper, Audi verlaagt de prijs van de e-tron zelfs met 11.000 euro. Tesla maakt alvast geen enkele winst op zijn auto’s, de winst is enkel te danken aan de verkoop van emissierechten.
 • raf peeters

  11 maanden geleden
  Men doet alsof Musk alleen R&D kosten heeft ,ander merken hebben die ook en kunnen zelfs E wagens voor 20000 a 30000€ op de markt brengen .Larie zo'n wagens a la Tesla,deze BMW,Audi E etron ,hebben ze nog meer winst dan op hun fossiele tegenhangers.Overigens geen enkele wagen wordt goedkoper naarmate verkoop ,in tegendeel zelfs.
 • Geert Tamsyn

  11 maanden geleden
  Nogal duur, maar de initiële investeringen en R&D-kosten moeten natuurlijk terugverdiend worden, pas daarna kunnen de prijzen zakken, economie voor dummies. Tesla is al zo ver, ligt jaren voor op de concurrentie.
 • Patrick Staat

  11 maanden geleden
  Auto's in die prijscategorie zijn hoofdzakelijk bestemd voor leasing (o.a. salariswagens). De constructeurs doen dit bewust.
 • raf peeters

  11 maanden geleden
  Net zoals Tesla veel te duur en waar halen ze het die prijzen voor een aan de band gemonteerde wagen.Een klassieke BMW met verbrandingsmotor heeft ca 2000 onderdelen,een E wagen tien keer minder,buiten een E aandrijving,batterij ,tablet met een karosserie erop heb je 't gehad en in China gebouwd ,nu ja op een Ferrari hebben ze 86000€ winst kon je hier lezen ,op deze BMW zal het ook een dikke 40000€ zijn.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.