BMW krijgt Halloweengrap keihard terug

Mercedes-Benz verkleed als BMW
BMW Mercedes-Benz verkleed als BMW
BMW probeerde op humoristische wijze concurrent Mercedes-Benz onderuit te halen op Twitter. Maar hun concurrent sloeg meteen terug.

Twitter is een van de vele manieren waarop automerken publiciteit kunnen genereren. In een aantal gevallen worden daarmee concurrenten op humoristische wijze onderuitgehaald. BMW zal in het vervolg echter wel twee keer nadenken voordat ze Mercedes-Benz proberen te dollen. 

BMW Amerika zette een foto op Twitter van een Mercedes E-Klasse die grotendeels onder een cover verstopt zit. Die cover is van een BMW M5 en de foto gaat vergezeld van de mededeling: “Nu kan elke auto zich verkleden als zijn favoriete superheld’. Daaronder stond: ‘Happy Halloween’. Lachen toch, vonden ze bij BMW.

Helaas kreeg BMW de grap als een boemerang terug. Mercedes-Benz zette namelijk een foto van een conceptmodel van de nieuwe BMW 4 Serie met een op zijn minst controversiële grille op Twitter en schreef eronder: ‘Dat is een eng kostuum!’ 

BMW is volgens velen namelijk niet erg goed bezig met zijn massale en/of vreemd gestileerde grilles op modellen als de 7 Serie en BMW X7. De reacties op Twitter waren unaniem: BMW had zich in de ogen van velen mooi vergaloppeerd met deze Halloweengrap.

'Dat is een eng kostuum’ schreef Mercedes-Benz onder een foto van de BMW 4 Serie concept
BMW 'Dat is een eng kostuum’ schreef Mercedes-Benz onder een foto van de BMW 4 Serie concept34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Desmet

  Zolang het rijd kan het uiterlijk mij maar weinig schelen.

 • tom philips

  Buiten de helaas afgevoerde BMW Z4 roadster met inklapbare hard top, staat Mercedes met heel wat modellen veel sterker, mooier en aangenamer. Ik ben al jaren fan en Mercedes-rijder, afgewisseld met die fantastische Z4, die ze dan weer afvoeren. De komende jaren gaat Mercedes nog héél wat nieuwe modellen lanceren: we kijken er naar uit!

 • René Mattyns

  Als ontwerper hoef je niet gek te zijn, of een ongebreidelde fantasie hebben, maar het helpt.

 • Ronny Cuypers

  Het zijn en blijven blikjes op wieltjes om mensen te transporteren.

 • paul smolders

  @Manno Meyers, het strakke interieur van BMW vind ik persoonlijk net een troef, want less is more. Die enorme ronde ventilatieroosters van Mercedes zijn spuuglelijk en ogen erg kitcherig net zoals hun oversized logo op de radiatorrooster. Mechanisch zijn beide natuurlijk pareltjes van innovatie en techniek.