BMW en Mercedes stoppen samenwerking rond zelfrijdende auto's

Beide merken sluiten niet uit dat de samenwerking in de toekomst wordt hervat.
Belga/EPA Beide merken sluiten niet uit dat de samenwerking in de toekomst wordt hervat.
De Duitse luxewagenbouwers Mercedes en BMW zetten hun samenwerking rond autonoom rijdende voertuigen voorlopig stop. Dat hebben ze in de beste verstandhouding beslist, zo melden ze. Het is niet uitgesloten dat de samenwerking in de toekomst hervat wordt, klinkt het.

Na gesprekken met experts en leveranciers werd geconcludeerd dat het niet het goede moment is voor een succesvolle samenwerking, luidt het. Beide autobouwers willen zich nu elk op hun eigen ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen concentreren. De samenwerking op andere gebieden komt door de beslissing niet in het gedrang. 

Lees ook:

Welke verkoper kies je? En moet je nog naar de showroom? Zes vragen die je jezelf moet stellen als je een nieuwe auto wil kopen (+)

Dankzij corona tot 20.000 euro korting op stockwagens: wat zijn de strafste promoties en hoelang kan dat nog blijven duren? (+)

Gedaan met diesel? Nieuwe Golf TDi bewijst dat emissie-arm dieselen echt wel kan (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raf peeters

    Heeft ook weinig zin zolang niet alle voertuigen autonoom kunnen rijden,zie de vele ongevallen met Tesla(die ze met alle kracht uit de media houden),doch op sociaal media komen ze er niet aan.