Binnenkort met dit vlugge fitnessapparaat de snelweg op?

Twike
Het Duitse bedrijf Twike lanceert binnenkort na jarenlang ontwikkelen een nieuwe versie van zijn hybride driewieler. De Twike 5 is een combinatie van een elektrische auto en een fiets en haalt snelheden van maximaal 190 kilometer per uur. In Duitsland mag je ermee de snelweg op.

Het is een dilemma waarmee talloze mensen worstelen: ga je met de auto naar het werk, of neem je de fiets? De fiets is beter voor het milieu en je lichaam, maar de auto is sneller én je komt niet bezweet aan.

Het Duitse bedrijf Twike (een samentrekking van de woorden twin en bike, tweeling en fiets) wilde met zijn gelijknamige voertuig een eind maken aan die keuzestress. De Twike 5 is een soort fitnessapparaat op wielen. Door te trappen worden de accu’s opgeladen én blijf je fit. Lifters meenemen is handig, want dan kunnen zij ook meefietsen. Beide zitplaatsen zijn immers voorzien van pedalen. Sturen doe je met twee hendels die je naar voren of naar achteren beweegt, meldt de Nederlandse website De Ingenieur.

Er zijn ook accupakketten aan boord met een potentiële actieradius van naar keuze 150 tot 500 kilometer. De topsnelheid varieert van 120 tot 190 kilometer per uur. Ondanks de ingebouwde veiligheidskooi is het ongetwijfeld even slikken om met deze 495 kilo wegende snelheidsduivel de weg op te gaan. Maar dat de Twike ook hier toegelaten wordt, lijdt nauwelijks twijfel. En de prijs? Die begint volgens Duitse media vanaf 39.000 euro.

Twike
Twike5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathias Van Herck

  Mooi idee maar gaat hem mijn inziens niet worden. Veeeeel te duur. Kia e niro 64kWh batterij 46.000 dan weet ik het wel.

 • Toran Korshnah

  Goed idee, maar veel te duur.

 • Ivo Torfs

  Hoe onveilig is een driewieler waarvan er slecht één voorwiel is, had beter twee vooraan en één achteraan mbt baanvastheid bij richting wisselen en dan die snelheid, gewoon waanzin.

 • David Beullens

  Goed zot, 40000 knotsen voor dit? En dan sta je nog, onveilig in de fille

 • ronny meuris

  39 000 euro om zelf te moeten trappen ?