Volledig scherm
© thinkstock

Bijna 120.000 nieuwe auto's minder ingeschreven in 2020

In 2020 zijn in België 431.491 nieuwe personenwagens ingeschreven. Het gaat om een afname met ruim een vijfde (-21,55 pct) of bijna 120.000 auto's ten opzichte van 2019, toen 550.003 nieuwe personenwagens ingeschreven werden. Dat blijkt uit cijfers van Febiac. Alleen de inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers gingen er in 2020 op vooruit.

9 reacties

 • Gaston Miar

  2 weken geleden
  Dieselrijden wordt bestraft, en elektrische brol wil ik niet, dus blijven rijden met ons oud bakske.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Nu ja ,om de twee jaar kochten we (vrouw en ik) steeds nieuwe wagens ,wel dit jaar hebben we besloten niet te doen deels door corona, anderzijds pure hobby maar door de heisa en E wagen gedoe zijn we beetje moe geworden en uiteindelijk gaat te Staat de dupe zijn,wij zeker niet.
 • Lander Colemont

  2 weken geleden
  Alle eindelijk eens goed nieuws ivm het klimaat..
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  De mijne staat ook in de garage. Als dat huidige corona regime blijft duren gaat die nog 100 jaar mee gaan. Als er dan tenminste nog benzine te verkrijgen is.
 • Ronny De Puysseleyr

  2 weken geleden
  vind je het gek ,me mag niet buiten komen dus geen km
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown