Volledig scherm
© AP

Bestuurders van deze automerken krijgen de meeste boetes

Audi-rijders hebben gemiddeld de meeste verkeersboetes op hun naam staan. Dat blijkt uit onderzoek van het verkeersinstituut Vias en de FOD Mobiliteit. Zij ondervroegen 30.000 Belgen over hun rijgedrag en het aantal boetes dat ze het voorbije jaar kregen toegestuurd, schrijven de SudPresse-kranten. Op Skoda na, bestaat de top vijf uit merken uit het duurdere segment.

28 reacties

 • jo vandenberghe

  11 maanden geleden
  De recidivisten hard aanpakken,enige oplossing.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Na een ongeval met een pickup willen velen de pickup verbieden. Dan nu ook de Audi's,Volvo's, BMW's, Mercedessen en Skod's verbieden? Want het gezond verstand is tegenwoordig ver te zoeken, om niet te zeggen dat het verdwenen is..
 • Freddy Demey

  1 jaar geleden
  wat een arrogantie tegenover bedrijfswagens, vele bedrijfswagens worden wel gebruikt voor het werk, die mensen rijden dagelijks veel km om hun dagtaak te voltooien en dus hoemeer km je rijdt hoemeer kans op een boete. Maar de heksenjacht op mensen die veel km rijden is gewoon te radicaal. dit zijn niet de doodrijders of de gevaarlijken maar wel de drinkers en dan het stuur nemen, of die weinig rijden en dan maar denken dat ze de knuppel meester kunnen.
 • lieven tanghe

  1 jaar geleden
  Gino Denil , boetes worden steeds betaald door de werknemer .Hoe meer kilometers men per jaar rijdt hoe meer pakkans , simpel .Dit jaar al een 5 tal boetes gekregen, waarvan de hoogste 56 km per uur , gecorrigeerd .Voor mij mogen ze salariswagens direct afschaffen , ik koop mij een wagen en factureer de gereden kilometers aan mijn werkgever aan de prijs die ambtenaren krijgen als ze met hun eigen wagen verplaatsingen maken , gegarandeerd een extra maandwedde .
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Voer nog eens een de superboetes een tijdje terug in zoals een 20-tal jaar geleden. Een snelheidsovertreding van 10 km/u was toen een "grapje" van, omgerekend, bijna 200 €. Ze zullen hun zware voet wel snel thuislaten.
 1. Dé ultieme tips tegen de vrieskoude: "Vaseline op de rubbers van je deuren smeren? Doe dat alsje­blieft nooit”
  PREMIUM

  Dé ultieme tips tegen de vrieskoude: "Vaseline op de rubbers van je deuren smeren? Doe dat alsje­blieft nooit”

  Heb jij ook veel minder met je auto gereden dan anders dit jaar? Je bent niet de enige: door twee lockdowns stonden veel wagens langer stil. Niet ideaal nu de temperaturen richting het vriespunt zakken. Maar hoe kan je je auto nu het best wapenen tegen stilstand en koude? Er circuleren veel trucjes over, onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. “Smeer alsjeblieft nooit vaseline op de rubbers van je deuren.”
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"