Gesponsorde inhoud

Bestuurder geflitst met 223 km/u: “Cruise control vergeten af te zetten”

Shutterstock
Een Porsche-bestuurder uit het Brusselse is tijdens zijn terugrit uit Duitsland op de E314 geflitst met een snelheid van 223 km/uur. Dat melden de kranten van Sudpresse. De man beweert dat hij was vergeten om bij het verlaten van Duitsland zijn ‘cruise control’ af te zetten.

In Duitsland zijn er bepaalde stukken autostrade waar geen snelheidsbeperking geldt. Maar aan de grens vergeet je best niet de cruise control uit te schakelen. Dat is wat deze snuggere bestuurder blijkbaar overkwam. 

De cruise control van een Porsche Panamera zou je kunnen instellen tussen 30 en 240 km/u. De Brusselaar werd geflitst in Rotselaar. Hij had toen al meer dan 100 kilometer gereden sinds hij Duitsland was uitgereden. Gecorrigeerd werd de snelheid teruggebracht tot 209 km/u. 

De bestuurder moet nog voor de rechter verschijnen, maar zou een boete riskeren tussen 1.000 en 10.000 euro, net als een langdurige intrekking van zijn rijbewijs.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob Fréson

  Die boete is eigenlijk een peulschil voor zo'n rijke venten, het zou maal 100 moeten zijn, want er konden doden vallen. En dat rijbewijs intrekken? Tja, dan rijden ze verder zonder rijbewijs. Het zal den eerste niet zijn, en het zal zeker niet de laatste zijn.

 • Ivo Torfs

  Inderdaad, Geert Vaelen, dit is zo absurd, ik ken die weg heel goed, dus hij rijdt door Nederland (17km) met in Geleen-beek een grote verkeerswisselaar en vanaf Maasmechelen tot Rotselaar niet moeten remmen waardoor cruise-control automatisch uitvalt. Die is over die paar honderden vrachtwagens gevlogen zeker, in Lummen zijn nog altijd werken met opstoppingen de hele dag door en limieten van 90/70/50 km per uur. Die mens is stekeblind en mag niet meer rijden.

 • Hendrik Patyn

  Met een Tesla was zijn batterij al lang leeg.

 • emil ledure

  Dat is dikke vette zever dat hij daar verteld, He weet toch als Belg hoeveel ge mag rijden in Belgie.

 • Alan Janssen

  Vraag me af of deze persoon wel rijvaardig genoeg is. Als hij op 100km niet merkt welke snelheid hij heeft. Dus misschien toch maar eens testen..... Als je dan gepakt wordt, wees dan man genoeg om te zeggen dat je gewoon lekker te hard reed en slik de consequenties.