Ga naar de mobiele website
^ Top

Beste kwartaal ooit voor automerk Porsche

De Macan is een van de succesnummers van Porsche.
ap De Macan is een van de succesnummers van Porsche.
Het Duitse automerk Porsche heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de hoogste verkoop ooit in de boeken gezet. Er werden wereldwijd bijna 60.000 auto's aan klanten geleverd, een toename van 7 procent in vergelijking met vorig jaar.

Met name op de Duitse thuismarkt deed Porsche het uitstekend, met een verkoopgroei van 19 procent. Ook in China deed het luxemerk uit Stuttgart goede zaken met een 10 procent hogere verkoop. In de Verenigde Staten liep de verkoop wat stroever met een stijging van 4 procent.

Volgens Porsche droegen het verkoopsucces van de nieuwe Panamera (+12 procent) en de Macan (+15 procent) bij aan het goede kwartaal. De Macan is het bestverkopende model van Porsche met bijna 25.000 stuks. In mei wordt de vernieuwde 911 GT3 op de markt gebracht.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rudy De Wever

  Tzijn vooral de nieuwe Belgen die met zulke auto's rondrijden. Als werkmens kan je dit niet, zij die enkele maanden in ons land zijn rijden porper rond met de duurste merken, inclusief een speciale carkit om handsfree te bellen, steken GSM tussen hoofddoek.

 • Kris Kris

  Misschien zijn er mensen die er voor werken. Das zo typische een reactie van de jaloerse medemens, ergens verlangen ze er ook naar maar kunnen het niet permiteren.

 • Bruno willems

  Is iets om hun graaicultuur in onder te brengen wat moeten ze anders doen de heren uit brussel

 • Mats Delanghe

  Amaai, ik dacht dat het crisis was... Toch maar alleen voor de hard werkende man of vrouw!

Meld een bug