Belangrijke Duitse raad pleit voor snelheidslimiet van 130 km/u op alle snelwegen

Op veel Duitse snelwegen geldt momenteel geen snelheidslimiet.
ANP Op veel Duitse snelwegen geldt momenteel geen snelheidslimiet.
Een belangrijke Duitse raad pleit voor een tempolimiet op alle Duitse snelwegen. De Raad voor de Verkeersveiligheid adviseert een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Op een groot deel van de Autobahnen geldt nu nog geen snelheidsbeperking. De raad wil een maximumsnelheid om daarmee het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. In de raad zitten vertegenwoordigers van ministeries van het land en de zestien deelstaten. Daarnaast doen onder meer verzekeringsmaatschappijen, autofabrikanten, automobielclubs, vakbonden en kerken mee.

De raad had maanden discussie nodig om tot het voorstel te komen, aldus Duitse media. Binnen de regeringscoalitie van christendemocraten (CDU/CSU) en sociaaldemocraten (SPD) is een tempolimiet uiterst omstreden. De SPD streeft er al jaren naar. Maar de christendemocraten zien het niet zitten.

Lees ook: Milieuminister versus verkeersminister: Duitse regering kibbelt over snelheidsbeperking op autosnelwegen




7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Beyne

  Ook al een paar keer in Duitsland gereden en het feit is dat je aandacht hoger is als er sneller gereden wordt. Niet alleen als je zelf sneller rijdt dan hier maar gewoon omdat je weet dat er je snel iemand kan afkomen en je dus uit je doppen moet kijken. Sowieso veel aangenamer rijden dan hier en idd geen bumperklevers.

 • Marc Steyaert

  Voor velen die niet kunnen rijden, is da inderdaad gevaarlijk, zet goeie chauffeur s op de weg

 • René Verhoeven

  Zou pas jammer zijn als ze dat erdoor krijgen. Zalig zo relaxed rijden aan 150km/u, dan leg je tenminste beetje deftige afstand af per uur en uithoudbaar. En iedereen let er op, niemand is op gsm of iets anders bezig, als je terug in België komt, dan zie je de echte prutsers op de baan. En als de weg er vrij is, snel eens een eind boven de 200, een verademing! Jammer dat het enkel daar kan.

 • Roger Horemans

  Geert Landsman De aanbevolen is 130 km , alles daarboven is op eigen risico, bij een ongeval ,en ze kunnen bewijzen dat u harder dan 130km reed ,bent u de klos Dat is de wet zoek maar ééns op

 • Marcel Wouters

  Akkoord Landsman, in Duitsland is het veiliger rijden op de autosnelwegen dan hier in België ondanks de hogere snelheden, maar dan moet je wel altijd heel attent rijden. Maar meer dan 200km/u is toch wat overdreven. 150 tot 160 km/u is de norm, maar opgelet de opgelegde snelheid is 130km/u en wanneer men sneller rijdt ben je bij een ongeval altijd verantwoordelijk.