Volledig scherm
© AFP

Autosector niet te spreken over klimaatacties op Autosalon: “Hier stonden nooit méér hybride en elektrische voertuigen”

De Federatie van de Belgische Auto- en Rijwielindustrie (Febiac) betreurt dat Extinction Rebellion gisteren actie heeft gevoerd op het Autosalon, ondanks de vele inspanningen die de autosector de laatste jaren heeft gedaan. "Nooit eerder waren op de Brussels Motor Show meer hybride en elektrische voertuigen te zien én te koop", klinkt het bij de salonorganisator.

180 reacties

 • Francine Weckx

  1 jaar geleden
  Steek da volk eens in de bak voor een paar maanden hé... Aub waar gaat dat naartoe... Poten thuis houden... Als dat mijn kind moest zijn.. Want zo te zien zijn er daar bij die nog thuis wonen... Die nam ik de sleutels van hun auto weg voor een paar maanden
 • Joël Bornbergen

  1 jaar geleden
  betogen mag naar mijn mening, dat is zelfs een recht, maar enkele foto's laten duidelijk bekladding zien, daar mag een factuur voor gestuurd worden, nu ik weet niet over hoeveel auto's het gaat, maar 2000 per persoon lijkt mij veel... ik hoop dat die klad producten op zen minst natuurvriendelijk zijn :)
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Geef de macht aan de linksdenkende, en dit is het fijne resultaat. Les 1; Hoe zit deze CO² in eigenlijk in elkaar? Onze lucht bestaat uit: 78% stikstof (N), 21% Zuurstof (O), ongeveer 1% edelgassen oa helium, neon, krypton, xenon, radon. En 0.038% koolstofdioxide (CO² ). Van die 0.038% CO² produceert de natuur zelf ongeveer 96%. Van hieruit volgt, dat de invloed van de 4% van 0.038%. Wat is 0.00152% CO², zou voor deze klimaatverandering verantwoordelijk moeten zijn?
 • Guido Volkaerts

  1 jaar geleden
  En wie kan zich zulke wagens van pakweg 50000 tot 85000 Euro nog veroorloven... Je moet er voorlopig geen rijtaks op betalen maar miskijk U daar niet op want dit wordt zoals met de zonnepanelen: De eerste jaren kreeg je héél hoge premies en van zodra iedereen er liggen had kan de rest van België die geen eigen huis hadden of zonnepanelen niet konden betalen de rest van hun leven meebetalen op hun elektriciteitsfactuur voor die uitgekeerde premies... De toekomst: elke autobezitter mee betalen.
 • Eric Severijns

  1 jaar geleden
  Hier zijn er veel die vinden dat de voetafdruk voor het milieu van een elektrische wagen lager is dan een diesel, deze hebben blijkbaar weinig kennis over het maken en verwerken van een batterij, dit is veel meer vervuilend dan een diesel. Verder de daders hoge boetes laten betalen, met een effectieve gevangenisstraf er bovenop.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val