Het Amerikaanse Agentschap voor Verkeersveiligheid waarschuwt voor ongevallen.
Volledig scherm
Het Amerikaanse Agentschap voor Verkeersveiligheid waarschuwt voor ongevallen. © AP

Autoriteiten willen dat Tesla 158.000 auto’s terugroept wegens probleem met veiligheid

AutoDe Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft autofabrikant Tesla gevraagd om 158.000 auto’s van het Model S en het Model X terug te roepen. In de boordcomputer zitten bij sommige van die modellen defecten die tot onveilige situaties kunnen leiden als de touchscreens niet werken. Daardoor kunnen ongevallen gebeuren.

20 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 dag geleden
  Blijkbaar nog niet doorgedrongen dat dezelfde wagen meestal op meerdere sites tegelijk wordt aangeboden. Cijfers zijn hoe dan ook peanuts in vgl. met andere merken. De Tijd en de Nederlandse verzekeringssector hebben gelijk: "Iedereen wil een tweedehands Tesla maar het aanbod is quasi nihil" (De Tijd en Voogt&Voogt Verzekeringen). Facts check (2 woorden) is 100 % correct.
 • raf peeters

  2 dagen geleden
  Als men wil reageren met een factcheck(verkeerd geschreven)doe het dan goed en kom niet met steeds verkeerde cijfers.Gisteren nog even google geraadpleegd voor diegene die een andere zoekmachine hebben.Op 2de hands 122 Tesla's,Autoscout 163,Gocar 30,Vroom 12,Autogids 140 goed voor 466 stuks occasie 's,dus kon niet dat er geen Tesla occasie zijn en die staan er al even,geen kat wil ze eens 4 jaar.Overigens afgeschreven loonwagen is ook een occasie.
 • Geert Tamsyn

  4 dagen geleden
  Tesla verdubbelt het aantal fabrieken, klopt alle records voor productie, verkoop en aandelenkoers, meest waardevolle autobedrijf ter wereld, Musk rijkste mens op aarde ... allemaal omdat ze hun auto’s aan de straatstenen niet kwijt geraken ...
 • Geert Tamsyn

  4 dagen geleden
  Facts check op 2dehands: 123 Tesla’s, daarvan 70 fiscaal afgeschreven bedrijfswagens, 23 jonge occasies met enkele 100den kilometers geïmporteerd uit de VS, echte occasies: 30. Mercedes: 7.686, BMW: 9464 ... Tesla kan al jaren de vraag niet meer volgen, vandaar 2 nieuwe fabrieken in 2021, en dat zal nog niet volstaan.
 • raf peeters

  4 dagen geleden
  Men krijgt nu al de Tesla's niet aan straatstenen kwijt,feit anders waren er nul occasie 's . Ga maar kijken op 2de hands,Autoscout,Gocar,Vroom,Autogids staat zo beetje vol en dat voor een wagen die schaars is en 't is niet zo dat dezelfde wagen op al die forums staat, niet minder dan 381 stuks nu al?.Wie wil zoiets met 4 jaar,beter een fossiele van 10 jaar die is meer te vertrouwen dan zo'n tablets die niet bestand zijn op termijn tegen schokken die met ons geweldig wegennet moet ondergaan .
 1. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen