De inhoud van de kofferbak wordt nagemeten met schuimblokken
Volledig scherm
De inhoud van de kofferbak wordt nagemeten met schuimblokken © ADAC Presse

Autofabrikanten liegen erop los: kofferbak soms honderden liters kleiner dan opgegeven

Volkswagen behoort volgens automobielorganisatie ADAC, de Duitse evenknie van Touring, tot de grootste leugenaars als het gaat om het opgeven van de bagageruimte. De kofferbak van de Volkswagen Sharan blijkt maar liefst 325 liter kleiner dan opgegeven. Maar ook andere fabrikanten fantaseren er soms flink op los.

13 reacties

 • Jules Vermeers

  1 week geleden
  De vorm van de koffer is bepalend, de grote natuurlijk ook maar als het overal hoekjes en kantjes zijn krijg je er ook niet veel in.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  @Rik Lameyze ,het heeft met liters niks te maken maar een vergelijk met een kubieke meter (1 merer x 1 meter x 1 meter HxBxL).Wat jij zoekt ga je niet direct in klassiek voertuig vinden maar eerder nood aan een lichte vracht.
 • Rik Lameyze

  2 weken geleden
  Is niet omdat er meest liter in kan, dat je er ook meest in krijgt. Is de koffer gelijk van vorm met een ruime opening? Wij zochten een wagen waar een mindervalide scooter in kon. Minstens 165cm diep. Maar ook 72 a 73 cm hoog. Niet zoeken op liters. En de hoogte van heel de koffer staat er zelden op.
 • ingrid grieten

  2 weken geleden
  Vraag aan honderd mensen de afmetingen van 100 liter laadruimte en de kans is groot dat niemand het weet. Dus niemand gebruikt die "liter" informatie als leidraad bij de aanschaf van een auto.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Nu als het water zou zijn zouden de "liter" wel ongeveer kloppen.Eerlijk wie heeft zijn koffer gevuld zoals hier met die blokjes,geen kat.Infeite zijn veel koffers strikt gezien te groot als men het laadvermogen gaat kijken en de mogelijkheid welk gewicht men zou kunnen laden,veel te hoog volgens max toegelaten gewicht en wil niet weten tijdens vakantie's hoeveel overladen vertrekken met alle gevolgen als er moet geremd worden.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown