Zo'n slimme sleutel die je auto automatisch ontgrendelt is heel comfortabel, maar daardoor is je auto makkelijk te stelen of open te breken.
Volledig scherm
Zo'n slimme sleutel die je auto automatisch ontgrendelt is heel comfortabel, maar daardoor is je auto makkelijk te stelen of open te breken. © Adam Opel AG

Auto's met contactloze sleutel makkelijk te kraken: Nederland neemt maatregelen

AutoAuto's met een contactloze autosleutel of 'keyless entry' worden in Nederland zò vaak gestolen, dat er maatregelen op komst zijn. Ze worden vanaf volgend jaar mogelijk afgekeurd, of krijgen geen diefstalverzekering meer. In ons land loopt het zo'n vaart nog niet.

39 reacties

 • Marc Verdonck

  7 maanden geleden
  Was in Saoudi Arabie, daar moet men de wagen zelfs niet afsluiten. Sommige laten zelfs de motor draaien voor de airco als ze kort winkelen. Niemand zal iets stelen, gepakt voor de tweede keer handje weg. Was super veilig..
 • Robert Van Damme

  3 jaar geleden
  En hoe de gewone burger weer opdraait voor de auto-industrie!! (Hopelijk dienen die een groeps-aanklacht in) En wat die criminaliteit betreft... Wat als men nu eens doodleuk de doodstraf uitspreekt voor dergelijke feiten (ipv atl uren werkstraf en 'nooit meer doen') ??? En heb 't niet alleen over autodiefstallen... Eén ding weet ik zeker: criminaliteit zal geheid dalen! En indien dàt niet, toch op z'n minst het AANTAL criminelen!!!
 • Rudy Deglain

  3 jaar geleden
  Dergelijk systeem stond in m’n wagen als ik hem aankocht (2ehands) Dat is het eerste dat ik er laten uit halen heb. In de garage stonden ze vreemd te kijken als ik de vraag stelde.
 • Jelle Niels

  3 jaar geleden
  Echt nu pas deze informatie... We weten dit al jaren. Voor een 900 euro maak je zo iets zelf. Waar je veel meer mee kan dan alleen auto's. Dus waar jullie die cijfers weer halen... Snap ik heelemaal niet.. 5.000 tot 15.000 Euro XD
 • Luc Van den Bulcke

  3 jaar geleden
  Ja ik hoor ze al komen, eventjes de premie omhoog!
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"