Auto's gaan twee jaar langer mee dan tien jaar geleden

ARN
Auto’s gaan steeds langer mee. De gemiddelde leeftijd waarop een auto wordt afgedankt, is sinds 2010 met maar liefst twee jaar gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Auto Recycling Nederland. 

Volgens de stichting komt dat vooral doordat de kwaliteit van nieuwe auto’s sterk is verbeterd. Ook economische omstandigheden en de prijs van een nieuwe auto verklaren waarom mensen langer met hun auto doen. Feit is in ieder geval dat een auto tegenwoordig gemiddeld 18,4 jaar mee gaat, zo bericht Auto Recycling Nederland.

In 2010 ging een auto nog bij een gemiddelde leeftijd van 16,3 jaar naar het autokerkhof. Daarmee is de gemiddelde leeftijd van een auto in acht jaar tijd met ruim twee jaar verlengd. Maar ook al gaan auto’s gemiddeld genomen langer mee, er komt een moment dat de bezitter de auto afdankt en aan het eind van hun leven moeten afgedankte auto’s zo goed mogelijk gerecycled worden.

Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven blijven zoeken naar nieuwe methoden om dit zo goed mogelijk te doen, aldus ARN. De uitdaging daarbij is om de materialen van 18 jaar oude auto’s verantwoord en hoogwaardig te recyclen.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Bullshit! Mijn perfect werkende wagen werd verbannen omdat het een diesel was! Pure discriminatie en het hoogtepunt van onze hypocriete politici!

 • FRANK WILLEMS

  Het gebruik speelt de grootste rol een mercedes taxi doet 500.000 km en wordt nog verkocht ook .

 • pol van de velde

  Mercedes van 10 jaar oud, is nog als nieuw, maar mag er volgend jaar de stad niet meer in.

 • Christian Alex

  Ze zijn dus duurzamer geworden, maar niet als het van de groenen afhangt.

 • Frederic Meiresonne

  Mijn dieselwagen van nu 4jaar oud kan ik binnen 5 jaar wegdoen want ik geraak geen enkele stad meer binnen dan ... maw 9jaar en hij kan op den boot naar afrika daar verder probleemloos bollen ... en dan maar klagen dat we teveel consumeren