Audi gaat auto's en verkeerslichten op elkaar afstemmen

Audi AG
De Duitse luxewagenbouwer Audi wil zijn nieuwe modellen vanaf juli in verbinding stellen met verkeerslichten in het Duitse Ingolstadt. Dat heeft Audi vandaag bekendgemaakt.

Autobestuurders moeten op die manier -binnen de snelheidslimiet- hun snelheid kunnen optimaliseren om bij een volgende verkeerslicht aan te komen wanneer het licht op groen staat.

De autobouwer biedt de dienst al twee jaar aan in Amerikaanse steden zoals Las Vegas, Los Angeles en Washington. In de Amerikaanse hoofdstad zijn duizend kruispunten verbonden met de verkeerslichtinformatiedienst.

Volgens Audi was het opzetten van de dienst moeilijker in Duitsland, omdat de infrastructuur er meer gedecentraliseerd is.

Op lange termijn moet de dienst de verkeersdoorstroming in de steden verbeteren en autorijden meer relaxed maken. Audi wil de dienst vanaf 2020 ook in andere Europese steden uitrollen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Idd goed voor de doorstroming mits alle auto's ermee uitgerust zijn. Als voor het stoplicht een file van bmw's en mercedessen staat dan kom je de staart van de file toch eerder tegen ondanks aangepaste snelheid voor groenlicht

 • Christine Laevers

  Dus de chauffeur hoeft niet langer toerekeningsvatbaar te zijn als er iets misrijdt ? Misschien is dat de toekomst ... Geef mij maar een autootje zonder electronica en hardware.

 • Nils De Vriendt

  Start met de verkeerslichten in wachtebeke centrum, daar sta je altijd voor het rood zonder tegenliggend verkeer!

 • raf janssens

  Er zijn simpelere oplossingen zoals de groene golfverlichting in Nederland: blijf in het groene lichtgedeelte dat aan de zijkant van de baan glijdt en je hebt gegarandeerd groen aan het stoplicht - als bompa niet voor je rijdt aan een veel te trage snelheid natuurlijk.

 • Peter Axters

  Doe dat maar op de N71, dé rode golfweg van vlaanderen. aan elk licht sta je sowieso stil!!