Audi en Airbus demonstreren vliegende taxi in Amsterdam

Audi
Een autonome taxi die binnen enkele minuten transformeert in een helikopter, dat is het plan van Audi, ItalDesign en Airbus om de mobiliteitsproblemen van de toekomst op te lossen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De drone-auto-combinatie kreeg de naam Pop.Up Next en werd voorgesteld op de Amsterdam Drone Week. Het concept bestaat uit een plat, autonoom rijdend elektrisch onderstel, waarin een capsule wordt geklikt met plek voor vier personen. Op het dak bevindt zich een koppelsysteem voor een drone. Deze kan zich op zijn beurt vastklikken aan de capsule, waarna files en andere grootstedelijke problemen zoals verkeerslichten en openstaande bruggen kunnen worden omzeild.

Audi

Op de plek van aankomst staat dan weer een ander Audi-onderstel klaar om de weg te vervolgen. In de RAI werd gevlogen met een model in een schaal van 1:4, maar in werkelijkheid moet een echte 130 kilometer kunnen vliegen en 50 kilometer kunnen rijden met elektrische aandrijving.

Audi

Het consortium van Audi, ItalDesign en Airbus is niet de enige maatschappij die werkt aan een vliegende auto/taxi. Op dit moment werken er 22 partijen aan hun eigen visie. Grote namen zijn Aston Martin, Boeing,  Rolls-Royce, Geely's Terrafugia, Daimler's Volocopter, Uber en NASA. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivo Torfs

  @Ricci Latte, "ze" zullen daar genoeg plaats voor maken aangezien dit slechts voor enkele "gegadigden" haalbaar is, vergelijkbaar met de huidige helikopter landingsplaatsen. Ik zie dat nog niet als een bedrijfsvoertuig, alleen voor de ceo's misschien.

 • Filip Vandecaesbeek

  Aandacht politici, hier moeten jullie ook ergens een platte taks op kunnen leggen.

 • Steven De Baerdemaeker

  Krijg dat dan maar eens op je kop, als ze vliegen zoals ze rijden. Het is nu al opletten voor verkeer komende van links en rechts, dat men nu ook nog naar boven zal moeten zien.

 • Gerd Peeters

  Een drone met een cabine onderaan.

 • Linda Wellekens

  Leuk, leuk .... Welke taks gaat hiervoor gevraagd worden ? Schauvliege is al aan het likkebaarden.