Aston Martin stelt komst elektrische auto’s uit, om faillissement te voorkomen

De Aston Martin Rapide E had de eerste elektrische auto van het merk moeten worden.
AM De Aston Martin Rapide E had de eerste elektrische auto van het merk moeten worden.
Aston Martin heeft bevestigd dat er voorlopig geen elektrische auto’s worden uitgebracht. Het uitstel heeft te maken met de financiële situatie van de automaker. Het merk heeft een kapitaalinjectie geaccepteerd om een faillissement te voorkomen en gaat zich voorlopig op andere zaken richten.

Dat meldt The Financial Times na een spoedvergadering van het bestuur bij Aston Martin. Daar werd besloten over de toekomst van het noodlijdende bedrijf. 

Pauze

Er werd uiteindelijk beslist een investering van 500 miljoen pond (595 miljoen euro) te accepteren van een consortium geleid door Lawrence Stroll, een Canadese miljardair die ook eigenaar is van een Formule 1-team. Als onderdeel daarvan wordt het uitbrengen van elektrische auto’s gepauzeerd, en komt de nadruk op het verkopen van niet-elektrische auto’s te liggen.

Aston Martin had nog een ander aanbod liggen, van Geely. Dat bedrijf wilde zich juist wel gaan richten op het uitbrengen van elektrische auto’s. Dan had Aston Martin echter ook onderdelen moeten gaan uitwisselen met andere automakers, en auto’s moeten gaan maken in China.

Rapid E

Vorig jaar kondigde Aston Martin zijn Rapide E aan, de eerste elektrische auto van het bedrijf. Het ontwerp van de nieuwe Rapide E is gebaseerd op de Aston Martin Rapide Sedan met een verbrandingsmotor. De sportwagen heeft twee elektrische motoren die de achteras aandrijven en samen 450 kW genereren, en dat zorgt voor een topsnelheid van 250 km/u. De auto is nog niet op de markt en komt dus, gezien het recente besluit, voorlopig nog niet uit.

Rapid E
AM Rapid E
Rapid E
AM Rapid E17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toran Korshnah

  De prijzen al eens bekeken? Zouden beter eens een betaalbare AM op de markt brengen.

 • George Baaths

  Het haalt geen voordeel uit voor het milieu ze spreken nooit over de kinder arbeid die hier mee gepaard gaat om grondstoffen voor de batterijen

 • Jan Hebbelinck

  Het begin van het einde vrees ik. Noodleningen hier en daar en zo richting einde.

 • Lucien Switten

  Goede beslissing, met dank aan Mr Stroll !! De laatste hi-tech supercars op benzine zullen later zoveel meer gegeerd zijn dan de eerste technisch beperkte electro-bouwsels die eerstdaags op de markt worden gegooid.

 • marcel roten

  Brexit regel nr1 geen elek rommel in ons land !