Kia en (zustermerk) Hyundai hebben het E-GMP platform ontwikkeld. Mogelijk vormt het de basis voor de nieuwe Apple-auto.
Volledig scherm
Kia en (zustermerk) Hyundai hebben het E-GMP platform ontwikkeld. Mogelijk vormt het de basis voor de nieuwe Apple-auto. © Hyundai / Kia

'Apple nadert akkoord met Hyundai-Kia over productie Apple Car’

De Amerikaanse techgigant Apple is dicht bij een deal met de Koreaanse automaker Hyundai-Kia over de productie van een auto van het Apple-merk. De auto moet worden gemaakt in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia, vertellen bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

5 reacties

 • Bert D'Hondt

  2 weken geleden
  Dat is dan de introductie van de Apple iCar?
 • Pascal Depeizer

  3 weken geleden
  En wat gaat deze dan kosten ? Als ze de prijs gaan volgen van al hun andere producten dan word dit een duur geval. We wachten op een auto van formaat die weinig toeters of bellen heeft en betaalbaar is. Een scherm ter grote van een TV of ledstrips in een wagen heb je niet nodig ! Dan nog te zwijgen van opties die we toch nooit gebruiken. Bekijk de foto hierboven. Platform met de kast erop is alles wat we nodig hebben. Staat toch 23 uur per dag stil in de garage.
 • dirk claeys

  3 weken geleden
  Mooi, dan deze wagen zal communiceren met de duizenden satellieten rond de aarde van Musk!,
 • pietje aalbers

  3 weken geleden
  Het design is in ieder geval al een stuk beter dan we gewoon zijn.
 • François Defosse

  3 weken geleden
  Weeral een electrische auto waar geen plaats is voor enkele reiskoffers. Ik wacht op een electrische wagen waar ik een paar zakken paardenvoer kan ingooien. Dit is weeral eens een yuppie wagentje. Waarom moet een electrische wagen per se een racewagen zijn? Och ja, waarschijnlijk omdat het een apple is en even onbruikbaar als de rest van die apple brol.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch