Geen trap na, maar een bedankje, dit internationale voetgebaar van motorrijders
Volledig scherm
Geen trap na, maar een bedankje, dit internationale voetgebaar van motorrijders © luiemotorfiets.nl

Als motorrijders dit ‘trapgebaar’ maken zijn ze niet boos maar blij

Motorrijders hebben hun eigen gebarentaal. Dat geeft nog wel eens onduidelijkheid en irritatie in het verkeer. Soms vindt een automobilist een gebaar onbeschoft, terwijl het eigenlijk een groet is of een dankgebaar.

8 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Respect in het verkeer, heel belangrijk. Rijden is een intense bezigheid waarmee je met veel moet rekening houden, inbegrepen het onbekende. Ik geeft motorrijders altijd de nodige ruimte. Als ik rijd ben ik ook bezig met rijden en vb. niet met GSM of zitten prullen aan het aanraakscherm en ik denk vooral na en anticipeer. Dat is tegenwoordig nogal eens een probleem bij veel mensen, vooral bij automobilisten, niet bij motorrijders.
 • Paul Van Heesvelde

  1 maand geleden
  Of eenvoudig "merci of dank u zeggen" als de automobilist zijn/haar raam open staat, doet bij ringwegen met lichten soms wonderen als men zich als motard aan de regels houdt. BEDANKT aan de alerte verkeersdeelnemers!
 • Peter Van de Velde

  1 maand geleden
  Steeds respect voor motorrijders, behalve de achterwielrijders... Wat ik niet begrijp is dat ze bij vertrek of bocht hun voet een tijdlang bijna tegen de grond houden, toch niet om zich bij uitschuiven terug recht te trekken? Das je voet eraf zonder pardon.
 • Nicky Bud

  1 maand geleden
  En soms gaat dat voetje net iets hoger, en vliegt je spiegel er af. Dan heb jij de motorrijder (volgens zijn/hun) normen waarschijnlijk "gehinderd".
 • Tom De Schutter

  1 maand geleden
  Kijk twee keer zo zie je veel meer! Alvast bedankt aan alle automobilisten!