Alle modellen van dit automerk hebben zelfherstellende verf

Panoz
Sportwagenmerk Panoz haalt niet dagelijks de krantenkoppen, maar nu hebben ze een nieuwtje: alle producten zijn vanaf heden voorzien van zelfhelende verf.

Het gaat hier niet om een marketingplan om de interesse in het merk nieuw leven in te blazen. Het Amerikaanse bedrijf is een partnerschap aangegaan met de firma Feynlab, die ervoor zorgt dat alle nieuwe auto worden voorzien van een speciale coating van geheugenpolymeer. Dit keert na beschadiging door een kras, steenslag of schuurplek terug in zijn oorspronkelijke vorm. Het volstaat om de verfkant in de zon te zetten of kort een haardroger op de beschadigde plek te houden. 

Feynlab

Het instapmodel van de Panoz-familie is de Esperante Spyder, geprijsd vanaf159.000 dollar (ongeveer 135.800 euro). In 2014 werd een 25-jarig jubileum-exemplaar onthuld, dat te koop is vanaf 181.320 dollar ( ongeveer 154.900 euro). 

Zowel deze speciale editie als de standaard Esperante Spyder hebben een koolstofvezel/aluminium carrosserie en een chassis van aluminium. Omdat Panoz zijn klanten unieke auto's wil bieden, is een aantal V8-aandrijflijnpakketten verkrijgbaar, met vermogens variërend van 430 tot 800 pk.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  En wat als het juist regent en het, de zelfherstellende verf, er af regent. Wanneer is dan het busje leeg?

 • freddy tormans

  een kras( zelfs een diepe) kun je er uit simonizeren, met wax voor verweerde verweerde koetswerken

 • valere vermeulen

  Interessant Panoz is panos bestendig.

 • Miel Schaker

  Inderdaad, deze vernis bestaat. Maar is na 5 jaar uitgewerkt.

 • jacques dekimpe

  Jongens, dat is nano technologie.