5 minuten laden voor 120 kilometer: Tesla lanceert nieuwe V3-Supercharger

De V3-Superchargers zijn dubbel zo snel als hun voorgangers. Vanaf deze zomer zou Tesla ze ook in Europa plaatsen.
Photo News De V3-Superchargers zijn dubbel zo snel als hun voorgangers. Vanaf deze zomer zou Tesla ze ook in Europa plaatsen.
Vanuit de Tesla-fabriek in het Californische Fremont is de nieuwe V3-Supercharger gelanceerd. De nieuwste generatie laadstations heeft als belangrijke eigenschap dat er een piekvermogen van 250 kilowatt geldt, waardoor Tesla-rijders de helft minder tijd zouden nodig hebben om hun auto's op te laden. Dat is mogelijk door een nieuw, vloeistofgekoppeld kabelontwerp. 

De V2-laders, met luchtgekoelde kabels, komen momenteel namelijk niet verder dan 150kW, en zijn in de praktijk begrensd tot 120kW. Met de nieuwe update zou vijf minuten laden volstaan om weer 120 kilometer te rijden. Tesla meldt wel dat de vernieuwing initieel uitgerold wordt voor de Model 3's. Vanaf deze zomer plaatst de autofabrikant van Elon Musk de V3-Superchargers in Europa.

Het bedrijf heeft ook een andere vernieuwing doorgevoerd die de laadtijd verder moet verkorten, de 'On-route battery warmup'. Op het moment dat een Tesla-rijder naar een laadlocatie met een V3-Supercharger navigeert, zal het voertuig automatisch de accu opwarmen. Op die manier heeft de accu bij aankomst de optimale temperatuur voor het laden. Volgens Tesla beperkt dat de laadtijden met 25 procent.

Bekijk ook:
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Pauwels

  ik begrijp niet waarom ze de invoerrechten op tesla's niet serieus verhogen. niemand zit te wachten op Amerikaanse troep

 • Freddy De Vos

  Na 120 km heb je een megafile, wegens een te kort aan oplaadpalen. Weg met die elektrische rotzooi!

 • Geert Tamsyn

  Tesla verlegt eens te meer de grenzen.

 • Marc Steyaert

  Gevaarlijke auto, 's di tesla 's schieten direct in brand bij aanrijding, nog maar te zwijgen over de grote spanning ⚡ bij ongeval. Elektrocutie gevaar,?

 • Hendrik Patyn

  Musk haalt alles uit de kast om de val van de aandelen te redden en de verkoop terug aan te zwengelen. Grote prijsdalingen, en hij had nu al geen winst, supercharger, goed voor de batterijen zeker, maar het zal hem worst wezen, laadpalen van 1 megawatt, zo zet ge de rest van de straat zonder stroom. Na 700000km is een elektrische wagen interessant, eindelijk komt de waarheid boven, en kunnen de schijngroenen stoppen met pronken met hun elektrische wagen...