Volledig scherm

20 tips voor een eeuwig leven van je auto

Wil je zo lang mogelijk doorrijden met je auto, zonder dat het je veel geld gaat kosten? Door het volgen van een paar eenvoudige regels die zijn opgesteld door de Britse consumentenwebsite WhatCar? heb je jaren extra plezier van je auto.

37 reacties

 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @Bob Frèson,van alles wat je opnoemt kan je in feite zelf,heb een leuze ,wat ikzelf doe,doe ik beter,vandaag heb je al lang niet meer de garantie als je wagen binnen gaat dat wel effectief gedaan wordt wat moet,maar de rekening heb je altijd.Olie en filter,luchtfilter,remvloeistof,brandstoffilter,remblokken,ruitenwisservloeistof,banden controle,ontsteking kaarsen vervangen,dat alles kan je zelf en is niet zo moeilijk. Onderhoud mijn bakken zelf dan weet ik dat vooral dat het gedaan is.
 • NIKOL SNAUWAERT

  2 jaar geleden
  Veel van die zogezegde goede raad klopt niet hoor,komt weer van een zelfverklaarde specialist??
 • Bob Fréson

  2 jaar geleden
  Je bent beter af met een slechte auto maar een goede garagist, dan een goeie auto en een slechte garagist. Maar ja, waar vindt ge nog goede garagisten, die niet prullen aan uw auto maar het werk uitvoeren dat wel nodig is. Meestal wordt er veel geprutst aan uw auto, en uw geldbeugel leeggehaald aan prullen die niet nodig waren. Zoals banden oppompen, sproeiwater bijvullen, remolie aflaten en vernieuwen, banden verwisselen, wat allemaal overbodig is, en toch een pak geld kost.
 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  Ik vervang mijn olie nooit met mijn Mercedes diesels en heb nog nooit motorproblemen gekregen . Werd ooit afgekeurd op autokeuring : " reparatiekosten waren te hoog en raadde me aan wagen te verschroten , zoiets in die aard stond op schouwingskaart " .Reed er naderhand nog 10 jaar mee …….
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @Marc Van Loo,juist beste ,heb er ook zo,koppeling duwen en zelfs in neutraal zetten voor ik de startknop kan drukken om motor starten en ja 't is handgescha-kelde wagens.Ook de smeerbeurten om de 30000 km of twee jaar ,alhoewel als je weinig km maakt en de 30000 niet haalt,bv 15000(ingeval meerdere wagens) kan je gerust de OW-30 vol synthetische olie laten zitten voor nog eens twee jaar,geen probleem
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken