180 miljoen euro geëist van vrachtwagenbouwer Daimler

rv
Meer dan 300 transportbedrijven eisen van een kartel van vrachtwagenbouwers ongeveer 180 miljoen euro. Een officiële klacht werd vandaag ingediend bij de rechtbank van het Duitse Stuttgart, bevestigt een woordvoerder van het gerecht.

De klacht werd ingediend door Elvis, het Europese samenwerkingsverbond van Europese vervoerders, en viseert enkel Daimler. Maar de in Stuttgart gevestigde vrachtwagenbouwer wil ook zijn sectorgenoten erbij betrekken. Het kartel bestond immers uit Daimler, Iveco, Volvo/Renault, DAF en MAN. Uit een onderzoek van de Europese Commissie bleek eerder al dat zij prijsafspraken hebben gemaakt en hun voertuigen dus jarenlang te duur hebben verkocht.

De betrokken transportbedrijven kochten tussen 1997 en 2011 in totaal 16.600 vrachtwagens aan bij het kartel en betaalden ongeveer 10.000 euro per vrachtwagen te veel.

Gisteren werd er voor de rechtbank in München een gelijkaardige klacht ingediend door onder meer het Duitse leger en de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Daar zou het gaan om 35.000 aangekochte vrachtwagens.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Coeman

  die extra marges hebben er gewoon voor gezorgd dat we (Europa) de beste technologie ter wereld hebben.....

 • JOHAN Goossens

  en hoeveel denk je dat er op een auto "gepakt "word ?

 • JOHAN Goossens

  en telenet -belgacom dan ,wat doen die anders ?

 • Chris Deckers

  Prijsafspraak of niet doet helemaal niks ter zake; de prijs was blijkbaar goed, anders was er geen verkoop geweest. Wie weet werden de trucks wel 25.000 te duur verkocht !