Volledig scherm
© Fangio.be

17 procent van alle wagens in Vlaanderen mag vanaf 1 januari niet meer in Antwerpen en Gent: deze diesels zijn verboden

Maar liefst 17 procent van alle wagens in Vlaanderen zijn dieselwagens die niet meer voldoen aan de strengere normen in de lage-emissiezones van Antwerpen en Gent. Dat blijkt uit cijfers van het autosectorfederatie Febiac. De normen in die emissiezones worden vanaf 1 januari 2020 strenger. 

608 reacties

 • Gaston Peeters

  1 maand geleden
  Bij mijn weten is De Wever, de eerste die de LEZ invoerde in Antwerpen, nooit een 'Groene' geweest, wel altijd voor de meest begoeden! Al die zware ''bakken', bovendien nog allemaal 100% afgetrokken van de belastingen zijn proper!
 • marcel mampaey

  1 maand geleden
  de milieu maatregelen gingen toch geen geld kosten weet u nog ga maar eens de prijs van een elec auto vragen . auto rijden word nog alleen voor de rijken en de gewone mensen moeten maar met de bus rijden. zover is het al gekomen in ons Belgenlandje .
 • Gilbert Rodts

  1 maand geleden
  Partijen die bij verkiezingen beloven die zone's af te schaffen winnen de verkiezingen op één been want dit zijn maatregelen die gewone mensen niet kunnen betalen om een andere wagen aan te schaffen .
 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Gezien ze mij al eens in het zak hebben gezet met de zonnepanelen, blijf ik gewoon lekker diesel rijden en zal ik wel wegblijven waar ik niet mag komen. Vrijheden en geld afgeven dat is het enige wat ze proberen af te dwingen!
 • John De roo

  9 maanden geleden
  Voor mij is dit bijzonder eenvoudig , waar ik niet binnen mag kom ik niet. Jammer voor de reeds zeer zwaar getroffen horeca en winkels.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie