100 dollar aanbetaling voor elke bestelde Cybertruck: nu al 25 miljoen binnen voor Tesla

Elon Musk blijft bestellingen Cybertruck delen

Tesla-CEO Elon Musk op de voorstelling van de Cybertruck in Hawthorne, Californië. Tesla heeft inmiddels al 250.000 bestellingen binnen.
AP Tesla-CEO Elon Musk op de voorstelling van de Cybertruck in Hawthorne, Californië. Tesla heeft inmiddels al 250.000 bestellingen binnen.
Elektrische autofabrikant Tesla heeft inmiddels al 250.000 bestellingen binnen voor zijn gloednieuwe Cybertruck. Topman Elon Musk deelde de nieuwe cijfers vandaag via Twitter. De bestellers hebben een aanbetaling van 100 dollar gedaan. Dat betekent dat Tesla in een paar dagen tijd 25 miljoen dollar heeft gekregen.

Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. Tesla wil eind 2021 met de fabricage beginnen. 

Het vrijgeven van reserveringen door Musk is opvallend. Eerder deed hij updates over reserveringen namelijk nog af als irrelevant. Maar hij lijkt een draai te hebben gemaakt sinds de presentatie van de Cybertruck, afgelopen vrijdag. Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde bij die presentatie aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij prompt twee ruiten. Gisteren legde Elon Musk uit hoe dat kon gebeuren. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde bovendien voor verdeelde reacties.

Maar populair is hij dus duidelijk wel. Overigens ontbreekt wel verdere duiding rondom de bestellingen. Musk twitterde slechts '250k', wat staat voor 250.000. Enkele dagen geleden was dat '200k' en daarvoor '187k'. Tesla was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Bekijk ook: Tesla onthult elektrische ‘cybertruck’

Zo reageert het internet op bizarre pick-up van Tesla

Tesla Cybertruck vs. Ford pick-up: wie is het sterkste?
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jürgen Mouton

    Dat zijn geen bestellingen van klanten, dat zijn orders van Tesla verdelers. Die $100 per wagen zijn verwerkingskosten. Voorschotten voor bestellingen zijn veel en veel hoger.