Beeld van de lage-emissiezone in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de lage-emissiezone in Antwerpen. © Laenen

1,2 miljoen auto's niet meer welkom door lage emissiezones: vooral particulier krijgt klappen

Hoeveel auto’s niet meer binnen mogen in Gent of Antwerpen na invoering van de lage-emissiezones? Er werd de afgelopen maanden heel wat over geschreven, maar wij kregen de échte cijfers en vielen net niet omver. Maar liefst één Belgische auto-eigenaar op vijf komt de twee Vlaamse steden niet meer ongestraft binnen. Vooral dieseltype 4 doet de cijfers exploderen.

246 reacties

 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  Ik rijd nooit meer Brussel of Antwerpen in want ik wil in deze rotsteden geen eurocent opdoen
 • Lieve Geyter

  1 jaar geleden
  Gewoon die steden vermijden. Probleem opgelost!
 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  Gelukkig wonen wij dicht bij de Franse grens waar wij ons inkopen doen in steden als Lille, Tourcoing en Roubaix. Veel goedkoper dan hier. Daar zijn ook heel goede restaurants die stukken goedkoper zijn dan Gent en andere Vlaamse steden. Dus 2* voordeel voor ons.
 • jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Een paard heb ik al, nu nog een kar kopen. Alleen, hoe lang zal dat nog mogen. Een paard heeft ook uitstoot.
 • sandra struyf

  1 jaar geleden
  we betalen autobelastingen om in heel België te mogen rijden,als dit niet meer mag dan moeten ze maar vermindering geven. Het is gewoon weer een geldklopperij ja,als je extra betaalt mag je wel verder rijden,wordt ie dan ineens schoner of wat?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen