"Volkswagen sjoemelde ook met benzinemotoren"

REUTERS
Volkswagen heeft ook emissietests van benzinemotoren gemanipuleerd. Ook dochtermerken Audi en Porsche hebben zich daar schuldig aan gemaakt. Getuigen hebben dat gezegd tegen de openbaar aanklager in München, bericht de Duitse krant Bild am Sonntag dat de rapporten van de aanklager inzag. Het Duitse ministerie van Transport weerlegt die berichten.

Het Federaal Agentschap voor Gemotoriseerde Voertuigen (KBA) heeft die beschuldigingen al onderzocht, klinkt het. Volgens het ministerie bevat het bericht van Bild "geen nieuwe informatie". Een woordvoerder van Volkswagen bevestigt dat, maar wilde niet meer kwijt over de zaak.

Enkele jaren geleden lekte uit dat Volkswagens met dieselmotor een speciale stand hadden, waardoor ze tijdens emissietests minder schadelijke stoffen uitstoten dan tijdens normaal gebruik. Dat kostte het Duitse merk al miljarden euro's aan schikkingen en terugroepacties. In Duitsland loopt al geruime tijd een onderzoek naar VW.
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van den Daele

  De diesel motoren van Volvo en Ford zijn de afgelopen jaren voor het overgrote deel van PSA (Citroen // peugeot) origine. Tot spijt van alle liefhebbers, PSA is wellicht de grootste leverancier van goede dieselmotoren in Europa.

 • Jo Van Caenegem

  Iemand suggereert méér hybrides, ik ben daar volledig mee akkoord, het is een goed compromis, 100 km per dag naar het werk en weer. Alleen 2 dingen moeten aangepakt , ik woon op een appartement, dan moet je overal laadpalen zetten, én méér elektriciteit produceren, met een paar honderdduizend windmolens en hetzelfde aantal zonnepanelen moet dat wel lukken.

 • Hendrik Patyn

  Mevr Vanthoor, Toyota en Honda sjoemelen niet, het zijn veel betere motorenbouwers dan vw. Moesten ze sjoemelen dan ging vw wel helpen om ze te pakken. Een Honda verbruikt exact hetzelfde als in het boekske, zelf ondervonden, een vw verbruikt tot 20% meer dan in het boekske, het beste bewijs van gesjoemel.

 • nijs marc

  VW Golf nog steeds niet WLTP goedgekeurd,150000 afgewerkte wagen staan overal in Deutsland in afgehuurde parkings en onafgewerkte luchthavens. Alle PSA-motoren (Citroen,Fiat,Peugeot,etc) gaan van 110 naar 136gr (vb). Mazda zijn 2reeks gaat van 109 naar 111gr,WLTP gekeurd. Dus met nieuwjaar ne Mazda bestellen,die zijn eerlijk. Hun nieuwe Mazda X zou tot 30% minder benzine gaan verbruiken in de 3reeks.

 • raf peeters

  @BERT VAN ELST,volledig met je eens ,meeste fijn stof komt inderdaad v d rem-men,als je de proef op de som even wil,wel als je aluminium velgen hebt op je wa-gen ,mooi gepoetst,wel even een ritje van amper 50 km landweg en stukje stad ga dan na die 50 km eens met een witte doek over de velgen,het is gewoon schrikba-rend hoeveel fijn stof daarop hangt ,om te zwijgen wat er door de lucht gewerveld wordt ,maar 't is de diesel die het gedaan heeft,niks is minder waar.