Exclusief voor abonnees

“Verbied pick-uptrucks in onze steden en gemeenten”

Verkoop op drie jaar met 52% toegenomen

De Ford Ranger is wereldwijd de meest verkochte wagen tout court, ook in ons land voert hij de lijst van de populairste pick-ups aan.
Ford De Ford Ranger is wereldwijd de meest verkochte wagen tout court, ook in ons land voert hij de lijst van de populairste pick-ups aan.
In ons land is haast 40 procent van de auto’s een SUV of terreinwagen. Maar wie begaan is met verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en klimaat moet zijn pijlen ook op de pick-uptruck richten. De verkoop van de fiscaal interessante ‘lichte bedrijfsvoertuigen’ zit in de lift. Experts oordelen dat er op onze wegen geen plaats is voor deze werkpaarden. Er gaan zelfs stemmen op om ze te verbieden in steden en dorpen. 

In 2015 werden in België 4.519 pick-ups verkocht, in 2018 waren dat er 6.888, een stijging van 52,4% op drie jaar. Vorig jaar was 8,9 procent van alle verkochte lichte bedrijfsvoertuigen een pick-up. Indien in de tweede helft van dit jaar evenveel pick-ups verkocht worden als in de eerste helft (4.021), dan zitten we zelfs met een stijging van 80% tegenover 2015. Het gaat om zware, krachtige maar ook gevaarlijke en fel vervuilende werkpaarden die, zo lijkt het althans, ook als showbeest dienstdoen.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
196 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter maas

  Men mag niet meer rijden waar men wil,met wat men wil...….zo snel mogelijk uit Europa stappen luid de boodschap.

 • stephan Maris

  Eerst wegen zonder gaten, dan pas weer gewone wagens.

 • stefan ceulemans

  Kijkt is naar Cuba en Afrika en India wat daar rondrijd das mss euro 1 nog die stoten daar fameus meer uit dan wij in Europa zene

 • David Pardo

  Zij praten altijd over het co2 van de auto's en dat ook elektrische auto's hun batterijen niet goed zijn voor milieu / en die grote boten die massadonten vrachtschepen dat zijn de meeste en de ergste vervuilers van de wereld daar word er niet over gesproken toch niet media gericht!!!!?

 • rolle DeMuyl

  een goed begin zou zijn moesten we Engeland volgen en uit de euro stappen dan hebben die van Europa niets meer te zegen want daar zit de grootste rottigheid