‘Top Gear’-presentator crasht met Porsche 911

BBC
Top Gear’s Chris Harris (43) is met een Porsche 911 op een pick-up geknald, die rechtsomkeer maakte. Er zijn geen gewonden gevallen.

BBC News meldt dat het incident plaatsvond in de buurt van het plaatsje Tintern in Wales, rond 13:30u lokale tijd. Volgens de BBC reed Harris tegen de pick-up toen die rechtsomkeer maakte op de weg. Niemand raakte gewond bij de crash, maar uit foto’s blijkt dat de 911 wel zwaar beschadigd raakte. Het is niet bekend of het hier al ging om de nieuwe Porsche 911 die binnenkort officieel wordt onthuld. 

Chris Harris werkt sinds 2016 bij ‘Top Gear’ als presentator. In een korte verklaring bevestigde een woordvoerder van het autoprogramma de crash. “We kunnen melden dat Chris Harris eerder vandaag betrokken was bij een auto-ongeluk in Wales terwijl hij werkte aan een item voor ‘Top Gear’-magazine. Chris, zijn passagier - naar verluidt een medewerker van het tijdschrift - en de chauffeur van de andere auto bleven ongedeerd.” Zelf laat Harris op Twitter weten dat er geen sprake was van overdreven snelheid.

BBC

Het is niet het eerste incident bij ‘Top Gear’. De beroemdste crash vond tien jaar geleden plaats. Voormalig co-presentator Richard Hammond verloor toen aan ongeveer 480 km/u de macht over het stuur in een dragster. Bij ‘The Grand Tour’ raakte hij betrokken bij een ander ernstig ongeluk, in de elektrische Rimac Concept One. Hammond vloog ongeveer 30 meter van de top van een heuvel voordat hij de weg eronder raakte, waarna de auto in brand vloog. Hammond brak zijn knie en moest geopereerd worden.

De Rimac waarmee Richard Hammond over de kop sloeg, brandde geheel uit.
De Rimac waarmee Richard Hammond over de kop sloeg, brandde geheel uit.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Clarkson is onvervangbaar voor de reeks!

 • Jo Van Caenegem

  Chris Harris is zeer gekend, maar blijkbaar niet bij Belgen. Dat is nog iemand die Top Gear op de normale manier, voor autoliefhebbers, presenteert, niet zoals dat circus wat Clarkson ervan maakte door al wat 4 wielen heeft aan gort te schieten met een mitrailleur, of het van een kraan te droppen. Dat had dan allang geen 'Top Gear' meer mogen heten, maar 'Demolition Derby' of zo...

 • Heidi Werbrouck

  Wie? De enige Top Gear-presentatoren waren Clarkson, May en the Hamster.

 • Kevin Janssens

  Ik dacht even dat Hammond weer wat voorhad maar dan haalde mijn geheugen mij in, de jongens zitten niet meer in top gear.

 • patrick morel

  Bestaat dat programma nog, wie kijkt daar nog naar ?