"Tesla gaat fabriek bouwen in China"

afp
Maker van elektrische auto's Tesla lijkt definitief auto's in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai.

Met de eigen fabriek in China hoopt Tesla beter te kunnen profiteren van de snelgroeiende markt voor elektrisch aangedreven voertuigen in het Aziatische land. Tesla zou met de locatie onder meer de productiekosten voor de auto's fors omlaag kunnen brengen.

Dat de auto's in China worden gemaakt, betekent waarschijnlijk niet dat Tesla de extra belasting die geldt als invoertarief van 25 procent zal ontlopen. De partijen zouden nog werken aan de details van de overeenkomst en wilden tegen de krant niet op de kwestie reageren.

Tesla had eerder dit jaar al aangekondigd werk te zullen maken van een productielocatie in China en beloofde destijds voor het einde van het jaar met concretere plannen te komen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Nuyts

  Oei , als ze dan maar opletten want de materialen die ze daar gebruiken zijn niet altijd van topkwaliteit hoor .

 • Raoul Hoylaerts

  zie,het draait niet om milieu en gezondheid maar om geld.en liefst zoveel mogelijk.

 • Ivo Torfs

  Het begin van het einde.....

 • raf janssens

  De vlucht vooruit van Musk. In de US geraakt zijn productie amper van de grond. Of China beter zal zijn is maar de vraag.

 • danny verbeeck

  Goedkope arbeid adelt . Die Kaaimaneilanden, die zijn toch gegeerd.