“Slechts één exemplaar”: Bugatti wil auto van 16 miljoen euro bouwen voor grote baas

EPA
Bugatti bestaat 110 jaar en daarom onthulde Bugatti afgelopen week een Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ in een oplage van 20 exemplaren. Maar Bugatti heeft in Genève misschien nog een andere verrassing: een ‘one-off’, speciaal gebouwd voor Ferdinand Piëch.

Volgens The Supercar Blog zal het exclusieve automerk volgende maand in Genève een eenmalige hypercar onthullen. Exacte details zijn vooralsnog schaars, maar bronnen beweren dat de auto is gebouwd voor Dr. Ferdinand Piëch. De nu 81-jarige voormalige voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen Groep is tevens kleinzoon van Ferdinand Porsche. Volgens de geruchten gaat de mysterieuze Bugatti 16 miljoen euro kosten.

Omdat Bugatti momenteel slechts twee modellen bouwt, de Chiron en de Divo, is de kans vrijwel zeker dat de Piëch-auto is gebaseerd op de Chiron. De Divo, die vorig jaar werd geïntroduceerd op Pebble Beach, is in essentie ook een variant van de Chiron, maar met een aantal uiterlijke aanpassingen. De unieke Piëch-auto krijgt dus hoogstwaarschijnlijk ook de 8,0-liter quad-turbocharged W16-motor van de Chiron. De kans is groot dat dit model tevens een powerboost krijgt. The Supercar Blog beweert dat de informatie voor het verhaal komt van “interne bronnen” binnen het bedrijf.

De Bugatti Divo.
Bugatti De Bugatti Divo.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  On zoiets te maken heb je zeker niet zoveel geld nodig, de meeste stukken halen ze zo uit de productie en dan hier en dan een kleine aanpassing en de rest is blik of plastiek.

 • tony dethier

  10 maanden shotten voor De Bruyn en dan kan hij er ook één kopen !?

 • eddy nelen

  en is niet eens mooi

 • Jordy Lefevere

  voor een auto kenner... vind ik dit prachtig... geen tesla die dat kan toppenn

 • Febe Chapin

  En een kleine Tesla'tje dat 250.000€ kost zal toch nog altijd sneller blijven en langer onderweg kunnen blijven met 1 tank/laadbeurt.