“Slaapliedje van motorgeluid wiegt baby in elektrische auto wél in slaap”

De babymix van Nissan moet baby's in een elektrische auto in slaap laten vallen.
Nissan De babymix van Nissan moet baby's in een elektrische auto in slaap laten vallen.
Wetenschappers hebben een ‘deuntje’ ontwikkeld dat het geluid van een verbrandingsmotor nabootst. Het is ontwikkeld om ouders te helpen hun baby in slaap te laten vallen in stille elektrische auto's.

Volgens Nissan, dat opdracht gaf voor het slaapliedje, neemt meer dan de helft van de ouders hun baby’s af en toe mee in de auto om ze in slaap te laten vallen. De ‘slaapritjes’ duren volgens de Japanse autofabrikant 20 tot 25 minuten en zijn gemiddeld acht kilometer lang.

Zeven van de tien door Nissan onderzochte ouders zeiden te denken dat het alleen de beweging van de auto was die baby’s hielp in slaap te vallen, maar onderzoek wijst uit dat het geluid van de motor een belangrijke bijdrage levert.

Hypnotiserend geluid

Het ‘slaapliedje’ bestaat uit geluiden die gewoonlijk zijn te horen in een auto met een benzine- of dieselmotor en is ontworpen om baby’s in slaap te helpen vallen door een ‘hypnotiserend geluid’ te creëren. Het gaat om vijf slaapliedjes die drie minuten duren.

De nummers zijn gecreëerd door de gerenommeerde Engelse dj, producer én slaapcoach Tom Middleton. Een Nissan Qashqai en een Nissan LEAF zorgden voor de rij- en motorgeluiden. 
Onderzoekers zeggen dat wanneer het via een autoradio in een elektrisch voertuig wordt afgespeeld, dit dezelfde impact op een slapende baby heeft als een rit in een auto met een verbrandingsmotor.

De zogeheten Nissan Dream Drive lullaby kan volgens Nissan gratis worden gedownload via iTunes, Apple Music, Spotify, SoundCloud, Deezer en Amazon Music.  Beluister de ambient-tracks hier.

Lees ook: Wetenschappers ontdekken meest rustgevend muzieknummer ooit




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Tamsyn

    Toppunt van onnozelheid: een auto kopen om je kind in slaap te wiegen.

  • Theo Schuermans

    Toppunt van onnozelheid, het geluid van een gewone auto gebruiken in een elektrische om de kinderen in slaap te krijgen, koop dan een gewone auto hé.