'Robocop op wielen' schrijft zelfstandig boetes uit

Ford
Het Amerikaanse automerk Ford werkt aan een autonome politiewagen die helemaal zelfstandig kan patrouilleren, overtredingen vaststellen en boetes uitschrijven. Dat blijkt uit patentaanvragen van Ford, meldt The Sun.

De auto is voorzien van camera’s, sensoren en een internetverbinding. Hij kan ook meekijken met verkeerscamera’s boven de weg. Als een bestuurder een fout begaat, kan de politiewagen hem vragen te stoppen. Het systeem leest de nummerplaat en kijkt online naar het verleden van de bestuurder. Daarna kan de auto beslissen een boete uit te schrijven of een waarschuwing te geven.

Ford

Met  behulp van kunstmatige intelligentie kan de auto zich op gevaarlijke plekken achter een boom positioneren om op zoek te gaan naar bestuurders die een overtreding begaan. Dankzij deze politie-Ford kunnen menselijke agenten worden vrijgemaakt voor belangrijkere taken. 

In de originele Robocop-film reed de hoofdpersoon trouwens rond in een Ford Taurus.

Ford14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Spandel

  Gek... stel dat ze dat hier zouden toepassen... een auto die autonoom overtredingen vaststelt en boetes uitdeelt. Als een stuk ijzer dit mag, en een brave burger niet, dan is het al ver gekomen. Hier moeten het nog altijd 'beëdigde' personen zijn. Zou een auto zonder chauffeur meer recht hebben dan een mens om een mens te straffen?

 • walter boelen

  autofabrikanten die in zulk een technologie investeren zouden door de hele bevolking moeten geboycot worden

 • jan janssens

  jobs jobs jobs he, ze vergeten dat wij binnen een kleine 20 jaar; extra volledig werkloosheid van meer dan 40% hebben wegens deze vooruitgang. Dus boven op e huidige werklozen.

 • Julien Buys

  wat velen nog niet doorhebben ,dat die S F toestanden realiteit zullen worden ,denktanken vermoeden dat na 2025 er miljoenen werklozen gaan bijkomen ??door robotisatie en digitalisering ,waardoor het westers sociaal systeem zou teloorgaan ,een robot betaald geen belastingen ,maar is belastings aftrek door investering ,die sociale collaps gaat nog voor meer armoede zorgen

 • paul van de velde

  Wedden dat Weyts van de NV-A al de bestelbon heeft getekend voor de eerste te kunnen zijn in de wereld. Of anders toch in Europa.