"Nieuwe CO2-normen brengen 100.000 banen in gevaar bij Volkswagen"

Herbert Diess.
REUTERS Herbert Diess.
Nieuwe strengere normen voor de CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens brengen tot 100.000 banen in gevaar bij Volkswagen. Dat heeft de topman van Volkswagen verklaard enkele dagen na een Europees akkoord over de kwestie.

"Een transformatie aan deze snelheid is erg moeilijk beheersbaar omdat binnen tien jaar bijna een derde van ons personeelsbestand in productie geschrapt moet worden. Dat staat gelijk met 100.000 banen", aldus VW-topman Herbert Diess in de Süddeutsche Zeitung.

De Europese lidstaten zijn dinsdag tot een akkoord gekomen over een daling van de CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens met 35 procent tegen 2030. De machtige Duitse sectorlobby VDA liet al weten dat het Europese akkoord onrealistisch en gevaarlijk voor de werkgelegenheid is.

Diess benadrukt dat de dreiging met banenverlies geen chantage is. "Onze bewering is gebaseerd op feiten", klinkt het. "Zo'n drastische verlaging is een pijnlijke revolutie en geen gecontroleerde transitie."
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Ja goede industrie kapotmaken daar is Europa heel sterk in !

 • Freddy De Vos

  Inderdaad, voornamelijk de goede zelfstandige garagisten zullen hard afzien.

 • piet devlieger

  Tiens, gingen we niet allemaal elektrisch rijden binnen tien jaar ?

 • fons van loon

  Het zal een ramp worden,de nieuwe autos van nu zijn al ongeziene rommel!

 • georges friant

  hun geld gewin heeft in Europa al meer dan 500000 mensen hun job gekost