"Hier best niet parkeren of rijden": Mercedes test navigatiesysteem dat criminele buurten ontwijkt

Mercedes-Benz
Navigatiesystemen van Mercedes-Benz geven in de Verenigde Staten weer wat de misdaadcijfers zijn van buurten langs de route. Het systeem kan alternatieve routes voorstellen om 'gevaarlijke' buurten te vermijden, of het kan de bestuurder waarschuwen dat het riskant is om zijn wagen daar te parkeren.

Mercedes-Benz heeft voor de Verenigde Staten een 3D-navigatiesysteem ontwikkeld waarin gebieden een score krijgen op basis van gevaar en misdaadcijfers. De autofabrikant gebruikt gegevens van de autoriteiten om wijken in te delen volgens een criminaliteitsschaal. Het systeem wordt ontwikkeld en getest in de Amerikaanse stad Seattle. 

 Door middel van kleurtjes geeft de auto informatie over de veiligheid van de omgeving. Mercedes-Benz verduidelijkt dat dit systeem enkel werkt in gebieden waar de politiegegevens publiekelijk toegankelijk zijn. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Handig!

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  De helft van de criminelen rijdt met een Mercedes. Die kunnen dan hun eigen buurt niet meer binnen of wat ?

 • Kurt Dierickx

  Als em gepikt wordt geraken ze der niet mee thuis

 • Gino Denil

  Het zou nog beter zijn om in die gebieden verkeer af te schaffen. Dan blijven ze waar ze zijn. En ze krijgen er meteen gratis nog propere lucht boven op.

 • jorg de clerck

  Groot gelijk. De mijne ziet er al niet meer uit door de jaloerse en niet kunnen parkerende mensen.